Tek Soruluk Dev Anket: Fiyatı ve Yayın Tarihi Açıklanan Disney+, Netflix’i Tahtından Edebilir mi?

55
15
8
7
0
Dünyanın en büyük medya şirketlerinden Walt Disney Company, dijital çağın gerekliliklerine uyarak Disney+ adını verdiği dizi ve film platformunu duyurdu. Cephenin diğer tarafında ise yıllardır kendi alanında rakipsiz Netflix var. Büyük medya savaşı kızışmadan, söz yeniden Webtekno okuyucularında...

Netflix’in küresel başarısı su götürmez bir gerçek. Her ne kadar son dönemde başarılı dizilerini iptal ederek bazı kullanıcılarının kalbini kırmış da olsa, 80’den fazla ülkede o ülkenin diliyle orijinal içerikler üretiyor. Yaptığı işler ülkemizde de insanların gündemine giriyor. 

Sinema dünyasının bel kemiği olan, tarihin en büyük medya imparatorluklarından birisi Disney, zamanında Netlfix gibi etkili bir adım atamadığı için pişmandı. Nitekim elinde böyle bir gücü bulunduran şirket için zaman pek önemli değildi. Disney, kendi orijinal yapımlarını yayınlayacağı Disney+ adındaki dizi ve film platformunu duyurdu. 

()

Netflix gibi, aylık ücret karşılığında abone olabileceğimiz Disney+ platformunda, haliyle Disney çatısı altındaki büyük markaların yapımlarını göreceğiz. Marvel, Pixar gibi stüdyoların sinemadaki başarı çıtası, Kasım 2019’dan itibaren Disney+’a taşınacak. Ayrıca Disney’in geçtiğimiz yıl Fox’u satın aldığını da düşünürsek, karşımıza çıkacak yapımların çoğu şimdiden gözümüzde beliriyor. 

Disney+’ın ABD fiyatı 6,99 dolar olarak açıklandı. Bu fiyat, Netflix’in en düşük paket fiyatından 1 dolar aşağıda. Disney+’ın Türkiye fiyatları henüz net değil, ancak Netfliz gibi fiyatlarda yerelleşme politikasına gitmesi muhtemel. Şu anda deneysel olarak kullanıma sunulan mobil paket haricinde en düşük Netflix paketi 15,99 TL’ye satılıyor. 

Disney+ platformunda yayınlanacak projeler:

Kesinleşen yapımlar: Falcon ve Winter Soldier, Hawkeye, WandaVision (Scarlett Witch ve Vision Dizisi), National Geographic belgeselleri, Star-Wars evrenine ait dizi ve filmler, Susam Sokağı

Disney, bugüne kadar vizyonda yer verdiği sinema filmlerini de Disney+ platformunda kullanıcılara sunacak. Bugüne kadar gördüğümüz tüm Star Wars, Marvel Sinematik Evreni, Pixar filmlerinin platformda olacağını gösteriyor. 

Peki Netflix’in elinde ne var?

Bildiğiniz üzere Disney’in bu adımları, bir süre önce Netflix’in en kârlı dizileri olan Daredevil, Punisher ve Jessica Jones gibi Marvel projelerinin platformdan kaldırılmasına yol açmıştı. Bu dizilerin Disney+’da devam etmesi pek mümkün görünmüyor. Zira Disney, Avengers: Endgame’in ardından yeni bir sinematik evren kuruyor.

Netflix’in elinde ise 140 milyonu aşkın kullanıcısına sunduğu ve sunacağı sayısız orijinal yapım var. Platfom, çoktan Oscar’a aday olabilecek kadar iddialı yapımlara destek vermeye başladı, 80’i aşkın ülkede, o ülkelerin dilinde orijinal içerikler üretiyor. 

Kısaca söylemek gerekirse ortalık çok kızışacak. Bu savaşta kazananı her zaman olduğu gibi kullanıcıların tercihleri belirleyecek. Bu nedenle söz yeniden Webtekno takipçilerinde..

55
15
8
7
0
Emoji İle Tepki Ver
55
15
8
7
0