Dünyaca Ünlü Markaların Hafızalara Kazınan 1 Nisan Şakaları

138
7
6
4
1
1 Nisan Şaka Günü olması nedeniyle dev şirketlerin hazırladıkları birbirinden ilginç 1 Nisan şakalarını sizler için derledik.

Bugün 1 Nisan Şaka Günü. Hâl böyle olunca insanlar, sevdiklerine çeşitli şakalar yapabiliyorlar. Hatta sadece bireyler değil, dünyaca ünlü dev firmalar da 1 Nisan'a özel şakalar yapabiliyorlar. 

Bu içeriğimizde, teknoloji dünyasının 1 Nisan için hazırladığı eğlenceli şakalardan bahsedeceğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan eğlenmeye başlayalım.

Teknolojiyle ilgili firmaların 1 Nisan şakaları:

Elon Musk'ın Tesla'nın iflasını duyurması

Elon Musk, 1 Nisan şakası olarak tüm dünyayı şok eden bir paylaşım yapmıştı. Milyarder iş insanı, 2018 yılında yaptığı paylaşımda, Tesla'nın her şeye rağmen iflas ettiğini söylemişti. Elbette böyle bir şey yoktu ancak bazı takipçiler, buna inanmayı tercih etmişlerdi.

Tesla Cybertruck'ın bir türlü çarpamadığı çarpışma testi

Elektrikli otomobil sektörünün bir numarası olarak görülen Tesla, geçtiğimiz yıl ilginç bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, Cybertruck'ın çarpışma testi olduğuna dair bir video yer alıyordu. Ancak söz konusu çarpışma, bir türlü gerçekleşmedi.

Volkswagen'in, ismini "Voltswagen" olarak değiştirmesi

Voltswagen

Alman otomobil devi Volkswagen, 2021 yılında çok ilginç bir 1 Nisan şakası yaptı. Bir basın bülteni yayımlayan şirket, elektrikli otomobillere vurgu yapmak amacıyla ismini değiştireceğini, "Voltswagen" yapacağını söyledi. Bu durum, ilk aşamada pek çok kişinin inandığı bir şeydi ancak gerçek, sonradan ortaya çıktı.

OnePlus Warp Car

Bir elektrikli süper spor otomobil olan OnePlus Warp Car, SLS 3D ve ABS 3D baskı kullanılarak üretildi. Bu sadece aracınızı dilediğiniz gibi özelleştirmek mümkün oluyor. Tabii gerçekten böyle bir otomobil olsaydı.

BMW'den eşine az rastlanır kampanya

BMW 1 Nisan

2015 yılında gazetelere reklam veren BMW, 1 Nisan'a özel bir kampanya başlattığını açıkladı. Bu kampanya kapsamında bu gazeteyi alıp BMW bayisine giden bir kişiye sıfır otomobil hediye edileceği ifade edildi. Bir kişi hariç herkes, bunun 1 Nisan şakası olduğuna inandı. Bir kişi ise "bir ihtimal" diyerek BMW bayisine gitti ve sıfır model otomobilin sahibi oldu.

Domino's Pizza, pizza hamurundan yaptığı pizza kutusunu tanıtmıştı

Domino's Pizza'nın İngiltere ayağı, 1 Nisan 2024'te ilginç bir şaka yapmıştı. Şirket, tamamen pizza hamurundan ürettiğini söylediği, fırınlanmış bir pizza kutusu ürettiğini söylemişti. Elbette bu ürün gerçek değildi.

Amazon, hayvanların da sipariş verebileceklerini iddia etti

İlginç bir 1 Nisan şakası da Amazon'dan gelmişti. Şirket, Amazon Alexa'nın hayvan seslerini tanımlayabildiğini ileri sürmüştü. Hazırlanan bir reklam filmine göre bu özellik, hayvanların da Amazon'dan ürün sipariş etmesini sağlayacaktı.

Google Kaşık Klavye

Bir klavyenin ne kadar tuhaf bir şekle sahip olabileceğini düşünüyorsanız Kaşık Gboard cihazına bir bakmanız gerekiyor. Bu özel cihaz, kaşığın bükülme açısına göre bir harf girişi gerçekleştiriyor. Hafif bir bükme A harfine karşılık gelirken, sonuna kadar bükmek Z harfine karşılık geliyor.

Burger King'in diş macunu

1 Nisan'ı fazlasıyla ciddiye alan Burger King, diş macunu ürettiğini açıklamıştı.

Ola Seyyar Tuvalet

Sürekli olarak hareket halinde olan insanlar için tuvalet konusunun büyük bir sorun olduğunu inkar edemeyiz. Ola Seyyar Tuvalet, tıpkı Uber gibi seyyar tuvaleti ayağınıza çağırmanızı sağlıyor. Ola Seyyar Tuvalet bir hayal ürünü olsa da Ola,  Gramalaya adlı bir kuruluş ile orta çalışarak kırsal alanlardaki temiz su ihtiyacını karşılamak adına Ola uygulaması üzerinden bağış topluyor.

Ekran Temizleyici

Akıllı telefonlar günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Akıllı telefonlar sürekli olarak yanımızda olduğundan üzerlerine yiyecek, içecek gibi çeşitli ürünler dökebiliyoruz. Google tarafından ‘inanılmaz’ bir teknoloji ile geliştirilen ekran temizleyici, ekranda oluşan yiyecek ve içecek lekelerini temizliyor.

Google Haritalar’da Yılan Oyunu

Google, efsanevi yılan oyununu 1 Nisan’a özel olarak Haritalar uygulamasına getirdi. Oyun ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Nokia 9 PureView X-Ray Sensörü

Nokia 9 PureView’in gelişmiş bir kamera kurulumuna sahip olduğunu biliyorduk. Fakat HMD Global’den Juho Sarvikas, 1 Nisan’a özel olarak cihaz kamerasının X-Ray özelliğine sahip olduğunu duyurdu.

Google Lale Çevirici

Google artık laleleri anlayabiliyor. Bu sayede düzinelerce insan dili ile laleler arasında tercüme gerçekleştirebiliyor. Eğer evinizde lale yetiştiriyorsanız ve onun neye ihtiyacı olduğunu daha iyi anlamak istiyorsanız tek yapmanız gereken Google Home’a ‘Laleler ile konuş’ komutunu vermek.

15 Kameralı vivo Telefon

()

Huawei’nin dörtlü ya da Nokia’nın beşli kamera kurulumlarından etkilendiyseniz vivo’nun 15 kameralı vivo V15 Pro Özel Sürüm’ünü görene kadar bekleyin. Tabii bir gün görürseniz...

138
7
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
138
7
6
4
1