Tenet, 200 Milyon Dolarla Gişede Zirveyi Korumayı Başardı

30
5
3
1
1
Christopher Nolan’ın son filmi Tenet, Amerikan sinemalarındaki ikinci haftasında 6,7 milyon dolar gişe yaparken, toplamda 200 milyon dolarla da en çok gişe yapan film olmayı sürdürdü.

2020 yılına pandemi damgasını vururken, salgından en olumsuz etkilenen sektörlerin başında ise sinema sektörü geliyordu. Christopher Nolan’ın vizyona sokmak için oldukça kararlı olduğu Tenet’in yılın yüz akı olması bekleniyordu.

ABD’de açılış haftasonunda 9,5 milyon dolar gişe yapan Tenet, bu hafta da beklenenden iyi performans sergiledi ve 6,7 milyon dolara ulaşmayı başardı. Yapımın küresel gişesi ise 200 milyon doları buldu. 

Tenet sinemayı taşıyor

tenet

Tenet, dünya çapında 207 milyon dolara ulaşmayı başardı. Bu gişenin 23 milyon dolarlık kısmı da IMAX salonlardan geldi. Filmin küresel olarak vizyona girişinden bu yana 3 hafta geçtiğini göz önüne alırsak, pandemi dönemi için oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. 

Genel olarak Hollywood yapımları için ülke içinde elde edilen gelir oldukça önemlidir ve yüzde olarak da filmin yaptığı ciro üzerinde büyük etkileri olur. Tenet ise gişesinin yalnızca %14’ünü ABD içindeki sinemalardan elde etti. Film küresel anlamda fenomen olmayı başardı.

Öte yandan Tenet, 30 milyon dolarlık açılış yaptığı Çin’de hızla gerilemeye başladı. Amerikan yapımları ülkede genel olarak düşüş yaşasa da Tenet ayrıca The Eight Hundred adlı Çin yapımıyla da mücadele etmek zorunda kaldı.

Tenet vizyonda beklenenden uzun süre kalabilir

tenet

Tenet için Çin’den gelen haberler pek iç açıcı olmasa da dünyanın geri kalanında yapımın elde ettiği gişe rakamları umut verici. Zamanı ters çeviren yapımın izlenme oranları her ülkede düşse de tahmin edilen kadar büyük düşüşler yaşanmadı. Bu da filmin vizyon süresinin uzatılabileceği anlamına geliyor.

Aslında Ağustos ayında sinemaların Mulan, Tenet, Candyman, Wonder Woman 1984 gibi yapımlarla oldukça güçlü şekilde açılması bekleniyordu. Ancak The Kings Man ve Candyman gelecek yıla ertelendi, Wonder Woman 1984 ise yıl sonuna sarktı. 

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2020/09/13/movies-box-office-tenet-broken-hearts-gallery-unhinged-x-men-new-mutants/#6d82012311e1
30
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
30
5
3
1
1