The Last of Us Part II, ABD’de PlayStation Tarihinin En Çok Satan 3. Oyunu Oldu

47
11
9
1
0
Naughty Dog'un merakla beklenen oyunu The Last of Us Part II, henüz haziran ayında çıksa da yılın en çok satan üçüncü oyunu olmayı başardı. Serinin ikinci oyunu, ayrıca ABD'de en çok satan üçüncü PlayStation oyunu da oldu.

PlayStation konsoluna özel olarak çıkan The Last of Us, 2013 yılında raflardaki yerini almış ve hem oyuncuların hem de eleştirmenlerin en sevdiği oyunlar arasında girmeyi başarmıştı. Naughty Dog'un elinden çıkan oyun, o günden sonra da kendisini tüm zamanların en iyi oyunları listesinde bulmuştu.

Tabii bu kadar sevilen ve yankı uyandırmayı başaran bir oyunun devamı gelmemesi çok da mümkün değildi. Devam oyunu The Last of Us Part II, tam 7 yıl aradan sonra, 2020 yılında oyuncularla buluştu. Oyun, eleştirmenlerden tarafından oldukça beğenilse de büyük bir oyuncu kitlesi tarafından yerden yere vuruldu.

Oyuncular beğenmese de satış rakamları büyük

the last of us part 2, the last of us 2, the last of us grafikler

The NPD Group yöneticisi Mat Piscatella, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda henüz 2 ay önce çıkan The Last of US Part II'nin ABD'de en çok satan üçüncü PlayStation oyunu olduğunu söyledi. İlk iki sırada yer alan oyunlar ise Marvel's Spider-Man ve 2018 yılında çıkan God of War oldu.

Oyun, ayrıca ABD'ye ek olarak yılın en çok satan üçüncü oyunu olmayı da başardı. The Last of Us Part II'yi bu alanda geçmeyi başaran oyunlar ise Animal Crossing: New Horizons ve Call of Duty: Modern Warfare oldu.

god of war

Tabii PlayStation'ın en çok bilinen oyunlarından bir tanesi olan The Last of Us markasının bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşması çok da şaşırtıcı değil. Üstelik oyunun henüz iki ay önce çıkmış olduğunu düşünecek olursak rekorlar kırıp daha üst sıralara da tırmanabilir. Sizce The Last of Us Part II, Marvel's Spider-Man ve God of War oyunlarını geçmeyi başarabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.thegamer.com/last-of-us-2-third-highest-grossing-playstation-game/
47
11
9
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
11
9
1
0