TikTok, 1 Dakikadan Uzun Videolar Paylaşarak Para Kazanmayı Sağlayacak Yeni Programını Kullanıma Sundu

6
3
0
0
0
TikTok, geçtiğimiz aylarda tanıttığı, kullanıcılara para kazandıracak yeni programını kullanıma sunmaya başladı. "Yaratıcılık Programı" isimli programa katılan kullanıcılar, alıştığımız kısa videoların yerine bir dakikadan uzun videolar paylaşacak. Ayrıca para kazanmak için en az 10 bin takipçiye de ihtiyaç duyulacak.

Son yıllarda kısa video formatıyla dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri hâline gelen TikTok, yakın zamanda içerik oluşturucularının para kazanmasını sağlayacak yepyeni bir program tanıtmıştı. Şubat ayında  yapılan duyuruda, bu programa ‘Creativity Program’, yani ‘Yaratıcılık Programı’ ismi verildiği ifade edilmişti.

Birkaç aydır ABD, Fransa ve Brezilya gibi ülkelerde test edilen programın bugün itibarıyla daha fazla kullanıcıya sunulmaya başladığı açıklandı. Katılanlara daha fazla gelir kazanma vaadi bulunan programın en çok dikkat çeken kısmı, TikTok’un alışık olduğumuz kısa video formatından daha farklı bir yaklaşıma gerek duyması.

En az 10 bin takipçiye sahip içerik üreticileri, yeni programla bir dakikadan daha uzun videolar üreterek para kazanabilecek

TikTok’un açıklamasına göre programdan yararlanmak isteyen içerik üreticilerinin normalden daha uzun video paylaşması bir gereklilik olacak. Şirket, “bir dakikadan uzun, yüksek kaliteli ve orijinal videolarifadelerini kullanarak gönderilerin bir dakikadan uzun olması gerektiğini söylüyor. Platformun, kısa video formatıyla sosyal medyada adeta bir devrim yarattığı ve diğer şirketleri etkilediği düşünüldüğünde bu hamlenin ilginç olduğunu söylemek mümkün.

Bunun yanı sıra programa uygun olmak için 18 yaş üstü olmak, minimum takipçi ve video gereksinimlerini karşılamak da gerekecek. TikTok’ta içerik oluşturucularının para kazanması için 10.000 takipçi, son 30 günde 100.000 izlenme gibi şartlarının bulunduğunu ekleyelim. Yani tüm bunlar yeni programda da geçerli olacak.

Bu hamle, içerik üreticilerinin platformun programlarından yeterince para kazanamadığını söylemesinin ardından geldi. TikTok da şubat ayında yeni sistemin, içerik üreticilerinin yaratıcılığını artıracağını ve daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağını vurgulamıştı.

Ayrıca son zamanlarda canlı yayınlar, süresi 10 dakikaya kadar çıkabilen videolar gibi adımlar atan platform, yeni programla birlikte uzun videolara olan dönüşünü yavaş yavaş hızlandırıyor gibi görünüyor.  

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/5/3/23709559/tiktok-creator-fund-expansion-creativity-program-monetization
6
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
0
0
0