Sütten Ağzı Yanan TikTok, Çocuklara Ait 7 Milyon Hesabı Banladı

56
21
9
2
1
TikTok, 2021'in ilk çeyreğinde 7 milyon civarı hesabın banlandığını açıkladı. Bu banlamaların nedeni, hesapların 13 yaşından küçük çocuklara ait olmasıydı. Ayrıca şirket, aynı dönemde 61 milyon adet videonun da platformdan silindiğini duyurdu.

Son yıllarda dünyanın en popüler sosyal ağlarından bir tanesi haline gelen TikTok, zaman zaman küçük çocukların bu uygulamayı kullanabiliyor olmaları nedeniyle tartışmaların odak noktasına oturuyordu. Çünkü geçmişte, bu uygulamadaki akımlara dahil olmaya çalışırken hayatını kaybeden çocuk ve gençlerin varlığı zaten biliniyordu. Şirket tarafından yapılan yeni bir duyuru, bu durumun önüne geçilmesi için harekete geçildiğini gösteriyor.

TikTok tarafından yapılan açıklamalara göre 2021'in ilk çeyreğinde, 7 milyon civarında TikTok hesabı kapatıldı. Bunun tek nedeni, söz konusu hesapların 13 yaşından küçük çocuklar tarafından yönetiliyor olmalarıydı. Banlama furyasının devam edeceğini açıkça dile getiren TikTok yetkilileri, çocukları korumak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

Çocuklar, TikTok'un 5,7 milyon dolarlık para cezası almasına yol açmıştı

TikTok

TikTok, bundan birkaç yıl önce çocukların güvenliğini ihlal ettiği gerekçesi ile 5,7 milyon dolarlık para cezasına çarptırılmıştı. 2021'in ilk çeyreğinde banlanmış olan 7 milyon civarı hesap, TikTok'un bir daha çocuklar nedeniyle ceza almak istemediğinin açık bir göstergesi. Ayrıca platform, bu tür hamlelerle kullanıcılardan gelen ağır eleştirilerin de önüne geçmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Bu arada, TikTok'un çocuk güvenliğine ilişkin tek hamlesinin hesapların banlanması olmadığını söyleyelim. Şirket, 2021'in ilk çeyreğinde 61 milyon adet videoyu da platformdan kaldırdığını açıkladı. Bu videolar, platform standartlarına uygun değildi ve çocuklara yönelik uygunsuz içerikler barındırıyordu. TikTok, geliştirdikleri algoritmalar ile bu tür videoların yüzde 91'inin kullanıcılar tarafından şikayet edilmeden tespit edildiğini ifade ediyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2021/07/tiktok-has-terminated-over-7-million.html
56
21
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
56
21
9
2
1