TikTok’un Sahibi ByteDance, Kendi Telefonunu Geliştirmek İstiyor

41
17
3
3
1
Sosyal medya devi TikTok'un sahibi ByteDance, akıllı telefon pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

The Financial Times'da yer alan bir habere göre, Pekin merkezli sosyal medya şirketi ByteDance, içerisinde kendi uygulamalarının, oyunlarının ön yüklü olarak geldiği bir telefon geliştiriyor. ByteDance, bu senenin başlarında Çinli akıllı telefon üreticisi Smartisan'dan da çeşitli patentler almıştı. Financial Times'a konuşan isimsiz kaynak, ByteDance kurucusu Zhang Yiming'in, uzun zamandır ByteDance uygulamaları yüklü bir telefonun hayalini kurduğunu söyledi.

ByteDance'in dişli rakibi Tencent ile Çin'in sosyal medya alanındaki savaşı sürerken, TikTok, bu ayın başlarında bir milyar indirmeye ulaştı. Şirket, daha fazla kullanıcının dikkatini çekmek için Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik haber ve video uygulamaları yayımladı. Ayrıca şirketin, kendi müzik yayın platformu üzerinde çalıştığına dair de dedikodular bulunuyor.

Bir sosyal medya şirketinin, akıllı telefon işine girmesi oldukça şaşırtıcı. ByteDance'in bu alandaki deneyim eksikliği sebebiyle bu girişim felaketle sonlanabilir. Facebook da böyle bir atılımı 2013 yılında HTC ile denemiş ama sonucu hüsran olmuştu.

Bloomberg’de yer alan habere göre, ana gelir kaynağı reklamlar olan ByteDance, 2018 yılında gelir hedeflerini yıllar sonra ilk kez tutturamadı. Yani şirketin, donanım işlerine girerek kendine yeni gelir kapısı oluşturmaya çalışması oldukça normal.

Çin’de akıllı telefon satışlarındaki düşüş göz önüne alındığında ByteDance, bu pazarın tecrübeli isimlerinden olan Xiaomi, Oppo, Huawei, Vivo ve Apple gibi şirketlerle zorlu bir yarışın içerisine girecek. Şu an için ByteDance’in telefonunun ne zaman çıkış yapacağıyla ilgili net bilgiler bulunmuyor.

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/05/27/tiktoks-parent-company-bytedance-reportedly-wants-to-launch-its-own-phone/
41
17
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
41
17
3
3
1