Yerli Otomobil Fabrikasının Biteceği ve Aracın Seri Üretime Geçeceği Tarih Açıklandı

185
46
16
5
5
Yerli otomobil markası TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “bundan sonraki adımlarımız neler?” açıklamasıyla Twitter hesabından bir video paylaştı. Videoda, yerli otomobil fabrikası ve aracın planlanan tarihleri de açıklandı. Fabrikanın inşası 18 ay sürecek, yani Şubat 2022'de tamamlanacakken, seri üretim aracının banttan inişi ise 2022'nin dördüncü çeyreğinde olacak.

2022’de seri üretime geçmesi beklenen yerli elektrikli araba hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. TOGG’un CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş’ın dün resmi Twitter hesabından paylaştığı bir videoda, yerli otomobil projesine ilişkin hangi dönemde hangi adımların atılacağı açıklandı. Hazırlanan videoya göre önümüzde 3 önemli aşama bulunuyor. Bu aşamalar sırasıyla inşaat süresi, ekipman siparişlerinin başlaması ve seri aracın hattan inmesi şeklinde sıralandı. 

CEO Karakaş’ın paylaştığı videoda, uygulanacak adımlarda dikkat edilecek konulara da yer verildi. Bu hususa göre 3 ana adımın, zamanlama süresi ve dikkat edilecek hususlarını alt başlıklar halinde toparladık.

İnşaat Süresi

Geçtiğimiz haftalarda Bursa’da inşaatına başlanan yerli otomobil fabrikasının tamamlanması 18 ay sürecek. Bu süreçte 6 uzman profesörden zemin iyileştirme doğrultusunda tavsiyeler alınacak. Makine ve tesisat yerleşimine uygun olarak zemin güçlendirilecek ve  binaların ve teknik altyapısının inşası yapılacak.

Ekipman Siparişlerinin Başlatılması

TOGG, planlamaya göre 2020’nin ekim ayında ekipman siparişlerini vermeye başlayacak. Bu adımda, başlangıçta araç teknik özellikleri doğrultusunda üretim süreçlerinin ekipman isteklerinin tanımlanması sağlanacak. Sonrasında ise küresel maliyet analizleri ve hedef fiyatları çerçevesinde uzun tedarik zamanlı ekipmanlardan başlayarak ekipman / tesis tedarikçilerinin seçilme işlemi sonuçlanacak.

Seri Aracın Hattan İnmesi

2022’nin 4. çeyreğine denk gelecek bu final adımı, aracın ekipman ve tesislerin kurulumunun tamamlanması, devreye alınması ve araçların test ve deneme ürünlerinin yapılarak onay alınmasının ardından gerçekleşecek. TOGG, 2022’nin son çeyreğinde seri araçlarını banttan indirmeyi planlıyor.

Kaynak : https://twitter.com/mguercankarakas/status/1290996114037059585
185
46
16
5
5
Emoji İle Tepki Ver
185
46
16
5
5