Türkiye'nin 2. Büyük Gölü Olan Tuz Gölü, Pembe Renge Büründü

250
17
11
7
4
Ülkemizin en önemli göllerinden olan Tuz Gölü, suda bulunan bazı bakteri ve algler nedeniyle pembe renge büründü, çekilen fotoğrafların her biriyse adeta bir film sahnesi gibi.

Ülkemizin Van Gölü’nden sonraki en büyük gölü olan ve ülkemizdeki tuz ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Tuz Gölü, geride bıraktığımız günlerde yerli ve yabancı pek çok turistin odak noktası haline geldi. Bu turist akınının nedeni ise Tuz Gölü’nün normalden farklı olarak pembe renge bürünmesi oldu.

Normalde rengi buz mavisine yakın olan Tuz Gölü, toplu iğne ucundan çok daha küçük ”Dunaliella salina” adı verilen bir tür su yosununun (alg) ürettiği karoten madde ve halo bakterilerin sayısındaki artış nedeniyle pembe renge bürünüyor.

Düzenli olarak her yıl renk değiştiriyor

Tuz Gölü

Ülkemizin en sığ gölü olan Tuz Gölü, aslında ilk defa renk değiştirmiyor. Bilindiği üzere Tuz Gölü, hemen her sene, yılın belirli dönemlerde kırmızı-pembe arası bir renge bürünüyor ve görenleri büyülüyor. Bu durum, sanılanın aksine oldukça normal bir durum ve endişe etmeye gerek yok.

Kış aylarına doğru eski rengine dönüyor

Pembe Tuz Gölü

Konya, Ankara ve Aksaray il sınırları içinde bulunan Tuz Gölü, ilkbahar ve yaz aylarında pek çok göçmen kuşa ev sahipliği yapıyor. Pembe renkleriyle bilinen flamingoların da uğrak noktası olan Tuz Gölü’nde kış aylarına gelindiğinde yağışların artması ve sıcaklığın düşmesiyle birlikte sular tekrar yükseliyor ve oluşan pembelik kayboluyor.

Bir film sahnesi gibi: Tek bir karede pek çok renge şahitlik ediyoruz

Tuz Gölü - Renk Değişikliği

Tek bir karede pembe, beyaz, yeşil, kahverengi ve mavinin farklı tonlarını görebiliyoruz. Bir ressamın paletinden çıkmış gibi duran bu fotoğraf, adeta bir film sahnesinden fırlamış gibi duruyor.

Halk, senede bir defa yaşanan bu doğal harikanın tadını çıkarıyor

Tuz Gölü, Turist

Yerli ve yabancı pek çok insan, yaşanan bu doğal harikanın tadını çıkarmak ve fotoğraflamak için Tuz Gölü'ne akın etti.

Antarktika’yı pembe renge boyamışlar gibi

Tuz Gölü 2019

Bu fotoğrafsa Dünya'nın Güney Kutup Noktası Antarktika'yı andırıyor, tek bir farkla: pembe renk. Tuzların oluşturduğu beyazlık ve suda oluşan pembe renk tam bir doğa harikası.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/seyahat/pembe-renge-burunen-tuz-golune-yogun-ilgi,IYj9wI37EU2PQPsxvQrjRA/VzCkk8xYuU2R78ZFeO4DWw
250
17
11
7
4
Emoji İle Tepki Ver
250
17
11
7
4