Türkiye'nin Rekor Enflasyonu Yabancı Basının Gündeminde: İşte Atılan Başlıklar

340
94
33
7
5
Türkiye’de kısa süreli bir düşüşün ardından tekrar hızlı bir artışa geçen tüketici enflasyonu, haziran ayında %17,5’i buldu. Durum bugün dünya basınında benzer başlıklarla ele alındı, biz de bunları sizler için derledik.

COVID-19 salgınının 1 seneyi aşkın süredir aramızda olmasıyla birlikte Türkiye’deki vatandaşların alım gücü kayda değer bir düşüş yaşadı. Salgın alanında alınan önlemler, salgının artırdığı işsizlik; bunların da dışında yükselen döviz kurları, tüketici fiyatlarını bir hayli artırdı.

2019 yılının 2. yarısında pozitif bir performans sergileyen ve 2018’deki yükselişten sonra toparlanmaya başlayan enflasyon oranları, 2020 yılının gelmesiyle çift haneli sayılara doğru yükselişe geçti. 2021’de de artmaya devam eden enflasyon %17,5’ sıçrayarak son 2 yıldır gördüğü en yüksek oranı gördü. Durum, bugün dünya basınında farklı başlıklarla yer aldı. Gelin, bunlardan bazılarına göz atalım.

Financial Times: “Türk Enflasyonu 2 Yılı Aşkın Süredir En Yüksek Seviyesine Çıktı”

financial times

“Pandemi yasaklarının azaltılmasının ardından artan tüketici harcamalarının merkez bankası tarafından yürütülen ‘faiz oranıyla başa çıkma’ çalışmalarını baltalaması, Türk enflasyonunun 2 yıldan fazla süredir en yüksek seviyesine çıkmasını sağladı.”

Reuters: “Türk Enflasyonu Sürpriz Bir Şekilde %17,5’e Zıplayarak 2 Yılın Zirvesini Gördü”

reuters

Nasdaq: “Haziranda Türk Enflasyonunun Tekrar %17’ye Çıktığı Görüldü”

nasdaq

Aljazeera: “Türkiye’nin Enflasyonu %17,5’e Çıkarak 2 Yılın En Yüksek Oranını Gördü”

aljazeera

340
94
33
7
5
Emoji İle Tepki Ver
340
94
33
7
5