Türkiye'deki Yangınlar Nedeniyle Yapılan Global Yardım Çağrısına Karşıt Çağrılar Başladı: #StrongTürkiye ve #WeDontNeedHelp Etiketleri Gündemde

404
68
26
3
3
2 Ağustos gecesi sosyal medyada #HelpTurkey etiketi ile başlayan global yardım çağrısı sonrası #StrongTürkiye ve #WeDontNeedHelp etiketleri ile karşıt kampanyalar başladı. Bu etiketlerle Türkiye'nin yardıma ihtiyacı olmadığı söyleniyor.

28 Temmuz'da Türkiye'nin özellikle batı bölgelerinde başlayan yangınları kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Ancak yangın söndürme filosunda hiç uçak ya da helikopterin bulunmaması, soğutma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle bazı yangınlar daha uzun sürüyor. Afet sonlanmadığı için hem acil müdahale hem de bölge halkının yaralarını sarmak için gereken yardım miktarı artıyor. 

2 Ağustos gecesi Twitter ve Instagram'da başlaya  #HelpTurkey kampanyası, ihtiyaçların aciliyeti sebebi ile toplumsal bir harekete dönüştü. Sadece Twitter'da 2,5 milyona yakın paylaşım yapıldı.

Türkiye için yapılan yardım çağrılarına karşı TTwitter'da #StrongTürkiye ve #WeDontNeedHelp etiketleri gündeme girdi:

strong türkiye

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un #HelpTurkey çağrısına karşı "Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122'si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür!" açıklaması sonrasında başlayan #StrongTürkiye kampanyası için 200 binin üzerinde paylaşım yapıldı. Ancak bu paylaşımların bir kısmı yardım çağrısına karşıtlığa yönelik eleştirilerden oluşuyor.

Diğer taraftan yine İletişim Başkanı Altun'un açıklaması sonrası başlayan #WeDontNeedHelp (Yardıma İhtiyacımız Yok) kampanyası için, yine eleştirilerin yoğunlukta olduğu 80 bin tweet atıldı.

 

404
68
26
3
3
Emoji İle Tepki Ver
404
68
26
3
3