Elon Musk, Tüm Twitter Yönetim Kurulunu Dağıttı: Artık Platformun Tek Yöneticisi!

21
10
2
1
0
Elon Musk, ABD'li yetkililere bir rapor yazdı. Yazılan bu raporda, Twitter'ın satın alınma süreci ile ilgili bilgi veriliyor. Ayrıca Twitter'ın yeni CEO'sunun kendisi olduğunu da resmen açıkladı.

Sosyal medya camiası birkaç gündür Elon Musk ve Twitter meselesine odaklanmış durumda. Cuma günü itibarıyla Twitter, Elon Musk tarafından resmen satın alındı. Milyarder iş insanının ilk icraatı ise CEO'yu görevden almak oldu. Ayrıca Twitter'daki "mavi tik" özelliğinin de artık ücretli olacağı öne sürüldü. Şimdiyse Elon Musk'tan yeni bir hamle geldi.

Hatırlayanlarınız olacaktır; Elon Musk, birkaç gün önce yaptığı bir açıklamada Twitter'ın CEO'sunun kim olduğunu bilmediğini söylemişti. Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Musk'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) verdiği bir rapor, şirketin yeni CEO'sunu gözler önüne serdi.

Elon Musk, Twitter'ın CEO'su oldu

Elon musk twitter ceo oldu

SEC'e verilen raporda, aslında Twitter'ın satın alınması ile ilgili genel bilgilere yer veriliyor. Ancak raporun sonlarına doğru şöyle bir ibare bulunuyor: "The Reporting Person is the Chief Executive Officer of the post-Merger Company". İşte bu ibare çok önemli. Cümleyi Türkçeye çevirdiğimizde, söz konusu raporu hazırlayan kişinin şirketin CEO'su olduğunu anlıyoruz. Peki raporu hazırlayan kişi kim? Elbette Elon Musk!

Elon Musk SEC rapor

Elon Musk, Twitter'ın resmi olarak CEO'su olurken tüm Twitter yönetim kurulunu de satın alma anlaşmasında da yer aldığı şekilde deyim yerindeyse dağıttı. İnternette yayımlanan belge ile Twitter için yeni bir dönem başlamış oldu. Bundan sonraki süreçte neler yaşanacağını ise hep birlikte göreceğiz...

SEC raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

21
10
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
10
2
1
0