Twitter’ın Yeni Sahibi Elon Musk, CEO’yu Bilmediğini Söyledi: “Kim Olduğuna Dair Bir Fikrim Yok”

18
3
0
0
0
Twitter’ın Yeni Sahibi Elon Musk, CEO’yu Bilmediğini Söyledi: “Kim Olduğuna Dair Bir Fikrim Yok”
Geçtiğimiz günlerde 44 milyar dolarlık bir anlaşma ile Twitter’ı satın alan Elon Musk, şirketin CEO’sunun kim olduğunu bilmediğini açıkladı. Şirketin şu anki durumunu düşündüğümüzde bu açıklama şaşırtıcı değil.

Dünyanın en zengin insanı bile olsanız bir şirketi nasıl yönetmeniz gerektiğine dair size akıl vermek isteyebilecek birileri olabilir. Yakın zamanda Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın durumunda ise bu bir kişi değil, bir otomasyon sistemi. 

Twitter, Elon Musk’a yöneticilik eğitimi ile ilgili bir otomatik mail gönderdi. “@Twitter101’i yönetmeye başlama zamanı” başlığıyla gönderilen e-posta, “Twitter’da iyi bir yönetici olmanın anlamı” ile ilgili bir eğitime yönlendiren bir bağlantı içeriyor. 

Twitter'ın sahibi, CEO'yu bilmiyor

“Az önce Twitter’dan bu emaili aldım. Bu otomatik oluşturulmuş gerçek, fiili bir mail.” 

Aylar süren ve mahkemeye giden bir anlaşma sürecinin ardından Elon Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlamış ve Twitter’ın yeni sahibi olmuştu. Bir tweet atan Musk, kendisine gelen maili de takipçileri ile paylaştı. 

Sonrasında da Elon Musk, “bu eşsiz bilgiyi öğrenmek için” yalnızca 30 gün verilmiş olmasını çok talepkar bulduğunu söyleyerek şaka yaptı. Yönetim 201’in ise çok baştan çıkarıcı olduğunu söyledi. Elbette diğer kullanıcılar da Musk’ın bu tweetlerine cevap verdi. 

Bir kullanıcı Elon Musk’a verdiği cevapta Twitter CEO’sunun kim olduğunu sordu. Musk da bu soruya verdiği cevapta “Benim biyodaki ünvanım Chief Twit. CEO’nun kim olduğuna dair bir fikrim yok.” ifadesini kullandı. 

Musk gelen haberlere göre şu anda Twitter’ın şirket yapısında ve şirket Slack’inde CEO olarak gözüküyor ancak bu pozisyon kalıcı olmayabilir. Zira şirketin CEO’su Parag Agrawal yakın zamanda başka üst düzey yöneticiler ile birlikte şirketten ayrılmıştı. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-no-idea-ceo-twitter-email-time-start-managing-2022-10
18
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
0
0
0