Twitter, Artık Paylaşımdan Sonra da Kimlerin Tweet'e Yanıt Verebileceğini Değiştirmenizi Sağlayacak

12
1
0
0
0
Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana Twitter'da Tweet paylaşırken bu Tweet'e kimlerin yanıt verebileceğini değiştiriyorduk. Fakat bu, yalnızca Tweet oluşturma anında geçerliydi. İşte bugünden itibaren kullanıcılar paylaşımdan sonra da yanıt verebilecek kişileri seçebilecekler.

Sosyal medya devi Twitter, geçtiğimiz yılın ağustos ayında kullanıcılarını fazlasıyla sevindiren bir özellik yayınlamıştı. Platform, eklediği özellikle birlikte kullanıcılarına Tweet oluşturdukları anda bu Tweet’e kimlerin yanıt verebileceğini ayarlamalarına imkân sağlamıştı. Kullanıcılar, Tweet’lerine herkesi, yalnızca takip ettiği kişilerin veya yalnızca Tweet’te bahsettikleri kişilerin yanıt vermelerini sağlayabiliyorlardı.

Fakat özellik, bugüne kadar yalnıza bir sınırlamaya sahipti: Tweet’e yanıt verebilecek kişileri yalnızca Tweet’i oluştururken ayarlayabiliyorduk. Tweet paylaşıldığında böyle bir ayar yapmak mümkün olmuyordu. İşte  bugün, Twitter’ın resmi Destek hesabından yapılan paylaşım, uzun zamandır kalkmasını beklediğimiz bu kısıtlamanın sonlandırıldığını gösterdi.

Artık Tweet attıktan sonra da ayar yapılabilecek:

twitter

Twitter resmi Destek hesabından paylaşılan Tweet’te “Artık Tweet attıktan sonra kimin yanıt verebileceğini değiştirebileceksiniz.” ifadesi yer aldı. Twitter’da Tweet attıktan sonra yanıt verebilecek kişileri seçebilme özelliği, tüm dünyada kullanıma açıldı. Özelliği kullanmak içinse aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli:

  • Paylaştığınız Tweet’in sağ üst köşesinde yer alan üç nokta simgesine basın.
  • Açılan menüde “Kimin yanıtlayabileceğini değiştir” seçeneğine basın.
  • Açılan “Kimler yanıtlayabilir?” penceresinde “Herkes”, “Takip ettiğin kişiler” ya da “Yalnızca bahsettiğin kişiler” seçeneklerinden size uygun olanı seçin.
  • Artık Tweet’iniz seçtiğiniz grupta yer alan kişiler tarafından yanıtlanabilir olacaktır.
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0