Tünelin Ucu Gözüktü: Üçüncü Doz Aşılamalara Başlandı

12
9
2
0
0
Koronavirüs ile mücadele sürecinde toplumsal bağışıklığın sağlanması için aşılama süreçleri devam ediyor. 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ve sağlık çalışanları için üçüncü doz aşıların yapılmasına da bu kapsamda başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuştu. Aşılama hakkında önemli açıklamalar yapan Bakan Koca, 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşıyı olabileceklerini açıklamıştı.

Sağlık Bakanı ayrıca aşıların dozları arasındaki bekleme süresinin de azaltıldığını açıklamıştı. Bu açıklamalar doğrultusunda çalışmalar da bugünden itibaren başladı ve üçüncü doz aşı uygulanmasına geçildi.

Üçüncü doz aşılar başladı

aşı

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, başta sağlık çalışanları olmak üzere 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza üçüncü doz aşıların uygulanmasına başlandı. Aşı olan vatandaşlar da aşılama hakkında görüşlerini paylaştı.

Üçüncü doz aşısını olan İlke Karaçam adlı vatandaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının hemen ardından randevusunu aldığını ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üçüncü doz aşısını yaptırdığını, böylece daha güvende olduğunu belirtti. 

Sevgi Özyüksel isimli sağlık çalışanı da “Üçüncü doz aşıyı bekliyorduk. Çünkü artık yaz geldi ve yorulduk. Üçüncü doz aşıyla kendimi daha güvende hissediyorum” açıklamasında bulundu. Sağlık çalışanları pandemi döneminde en zor şartlarda çalışanlar arasında yer alıyordu.

Üçüncü doz aşıya davet

aşı

Sağlık çalışanlarından Esra Kaplan da herkesi aşı olmaya davet ederken, üçüncü doz aşı ile kendisini daha güvende hissettiğini açıkladı. Koronavirüs ile mücadele sürecinde aşılama ile birlikte normalleşme süreci de hızlanmıştı.

Üçüncü doz aşıların yapılması ile birlikte pandeminin tamamen geride kalması için oldukça önemli bir adım atılmış olacak. Bazı uzmanlara göre ise bir sonraki pandemi dalgası gerçekleşecek olursa aşılanmamış kişiler arasında yaşanacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ucuncu-doz-asilama-basladi-6515521/
12
9
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
9
2
0
0