İnsanı Hayata Karşı Motive Edip Umut Aşılayan 6 Şahane Film

90
11
9
6
6
İnsanı Hayata Karşı Motive Edip Umut Aşılayan 6 Şahane Film
Başarısız olduğunuz ya da başarılı olmak istediğiniz bir konu üzerinde yapacağınız çalışmalar, elbet bir gün meyvesini verecektir. Dünya çevresindeki her başarılı insan, azimli ve istekli bir şekilde işlerine yoğunlaştıkları için başarılı olmuştur. İstisnaları kaideye dahil eden, umut veren 6 mükemmel filmi listeledik.

Başarıya ulaşmak, azim, istek ve çalışmanın birleşimi ile mümkündür. Elbette azimli ve istekli bir şekilde çalışabilmek için her insanın motivasyona ihtiyacı vardır. Bugün sizlere hayat mücadelenizde motivasyon kaynağı olacak ve asla pes etmemeyi öğütleyecek filmleri listeledik, iyi seyirler. 

Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) (2013):

  • Tür: Biyografi, Dram, Komedi 
  • IMDb : 8.2

Neden izlenmeli?

Her ne kadar yaptığı işe tamamen yasal diyemesek de Jordan Belfort’un sıfır noktasından milyarderliğe nasıl ulaştığını bu filme listemizde yer vermemek olmazdı. 24 yaşında hırslı bir genç olan Jordan Belfort, para kazanma isteğiyle, Wall Street'te en başta komisyoncu olarak yer almaya başlar. Daha sonrasında kazandığı paralarla hızını alan Belfort, Stratton Oakmont isminde kendi şirketini kurarak birçok yatırımcıyı dolandırmaya devam etse de iş dışındaki hayatı ona pahalıya mâl olacak ve bir çöküşe neden olacaktır. Özellikle girişimci ruhlu gençlerin izlemesi gereken bir film olduğunu söyleyebiliriz. Filmin başrolünde Leonardo DiCaprio, Jordan Belfort’u canlandırıyor. 

Son Şans (Southpaw) (2015):

  • Tür: Dram 
  • IMDb: 7.4 

Neden izlenmeli?

Billy Hope (Jake Gyllenhaal), kariyerinde en zirveye çıkmak için var gücüyle çabalayan başarılı bir boksördür. Mesleğinin yanı sıra kusursuza yakın bir hayat süren Billy’nin eşinin trajik ölümü, onu derinden sarsmış ve hayatını çöküşe sürüklemiştir. Alkol, uyuşturucu batağına düşen, kızının vekaletinin alınması ve evini kaybetmesiyle daha da sarsılan Billy’nin son umudu, eski bir boksör olan Tick Wills’in onu eğitmesidir. Tick, genç adamı yalnızca boks konusunda değil, ruhsal olarak da geliştirmeye çalışırken Billy, alanında üst seviyelere çıkmaya çalışırken kızını geri kazanmak için de mücadele edecektir.  

Piyanist (2003):

  • Tür: Dram, Tarih 
  • IMDb: 8.5 

Neden izlenmeli?

Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı kitaptan sinemaya uyarlanan filmde, Nazi işgali altındaki Polonya’da bir esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerinden birindeki hayatta kalma mücadelesini görüyoruz. Tam anlamıyla sefil bir hayat süren piyanist, halkla birlikte kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalmasına rağmen mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir. Filmin başrolünde Adrien Brody, Szpilman’ı canlandırıyor. 

Asla Pes Etme (Never Back Down) (2008):

  • Tür: Dövüş, Aksiyon 
  • IMDb: 6.6 

Neden izlenmeli?

Jake Tyler (Sean Faris), Iowa’dan Orlando’ya gelmiş durumu çok iyi olmayan bir gençtir. Etraftaki lüks binalar, pahalı malikaneler, lüks arabalar ve züppe gençlerin fink atması başını döndürür. Okulun kabadayısı olan Ryan ile istemeden bir kavgaya tutuşan Jake, dövüşü kaybederek çevresi tarafından aşağılanmaya başlar. Sınıf arkadaşı Max, Jake’i eski bir MMA dövüşçüsü olan Jean Roqua ile tanıştırır. Başlarda yalnızca intikam duygusuyla başlayan Jake, daha sonrasında MMA’in bir sokak dövüşü olmadığını ve bir sanat olduğunu fark edecektir. 

Whiplash (2015):

  • Tür: Dram, Müzik 
  • IMDb: 8.5 

Neden izlenmeli?

Genç ve müzik tutkunu bir baterist olan Andrew Neiman (Miles Teller), işinde tam anlamıyla bir usta olmak ister. Bu isteği doğrultusunda ülkedeki en iyi müzik okulu olan Shaffer Konservatuarı’na girer. Dersler haricinde de var gücüyle antrenman yapan Andrew, okulun en sert hocalarından biri olan Terence Fletcher’ın dikkatini çekmeyi başarır ve Fletcher, okulun en parlak öğrencilerinin seçildiği grubuna Andrew’u davet eder. Öğrencilerinden en iyisini alana kadar onları acımasızca çalıştıran Fletcher’ın Andrew’den de beklediği tam olarak budur. Whiplash, genç bateristin önüne çıkan psikolojik ve mesleki durumları nasıl atlattığını bizlere gösteriyor. 

Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) (2007):

  • Tür: Dram 
  • IMDb: 8,0

Neden izlenmeli?

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan ve maddi açıdan sarsıntılı olan bir adamdır. Eşi, sıkıntılara daha fazla katlanamayacağını söyleyerek Chris’i terk eder ve oğlunu da babasına bırakır. Eşinin evi terk edişiyle beraber ev sahibinin de kapı dışarı etmesiyle büyük sarsıntılar yaşayan Chris, mücadelesinden asla vazgeçmez ve sokaklarda kalıp, tuvaletlerde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Mücadeleci baba için en önemli motivasyon kaynağı ise oğlunun sevgisidir.

Listede görmek istediğiniz filmler yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. İyi seyirler :)

90
11
9
6
6
Emoji İle Tepki Ver
90
11
9
6
6