Eski Tesla Mühendisi Oktay Arslan: Türkiye'deki Üniversitelerin 'İlk 500-1000 Arasındayız' Masallarına Kanmayın

106
47
20
8
5
Oktay Arslan, tercih döneminin de yaklaştığı bu günlerde Türkiye'deki üniversiteler ile ilgili dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Arslan, üniversitelerin dünya sıralamalarının yer aldığı listelerin 'pek bir geçerliliğinin olmadığını' söyledi.

Karşınıza mutlaka 'Dünyanın en iyi üniversiteleri' tadında listeler ve haberler çıkmıştır. Bu tür listeler pek çok farklı kurum tarafından hazırlanabiliyor ve her birinin değerlendirdiği farklı metrikleri oluyor. Üniversiteler de özellikle kayıt dönemlerinde yer aldıkları listelerdeki sıralamaları bir başarı göstergesi olarak kullanıyor.

Ancak eski bir Tesla mühendisi olan ve şimdilerde dünyanın en büyük uçak üreticilerinden AirBus için çalışan Oktay Arslan, bu listelerin önemi olmadığını söyledi. Konuya ilişkin bir tweet atarak fikirlerini belirten Arslan'a göre ''O listelerin pek bir geçerliliği yok!''. 

''Masallara kanmayın'':

Oktay Aslan

Serdar Kuzuloğlu'nun paylaştığı bir tweeti alıntılayan Aslan, ''Gençler, tercih döneminde, tanıtım ofislerinin 'Bizim üniversite TIRI VIRI listesine göre dünyada ilk 500-1000 arasındadır.' masallarına kanmayın. O listelerin pek bir geçerliliği yok! Türkiye'deki en iyi okulların bile Edirne'nin ötesinde 'wow' dedirtecek bir tanınırlığı yok!'" ifadelerini kullandı.

Kuzuloğlu'nun paylaştığı tweette ise dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı bir bağlantı bulunuyor. Listeye girip göz attığımızda ise ülkemizden listeye giriş yapmayı başaran ilk üniversitenin Çankaya Üniversitesi olduğunu görüyoruz. Çankaya Üniversitesi, listede sırayı Koç Üniversitesi ile paylaşıyor ve bu iki üniversitenin sıralaması 401.

Koç Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi'nden sonra ülkemizden listeye girmeye hak kazanmış diğer üniversiteler arasında ise 501. sırayı paylaşan Hacettepe ve Sabancı Üniversiteleri karşımıza çıkıyor. Listede ilk binde yer alan diğer üniversiteler ise şöyle;

  • 601. sırada: Bilkent, Boğaziçi, Özyeğin
  • 801. sırada: İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi
106
47
20
8
5
Emoji İle Tepki Ver
106
47
20
8
5