Yeni Oyun Konsolu Steam Deck'i Ön Siparişe Açan Valve'in Web Sitesi Çöktü

33
4
3
2
2
16 Temmuz itibarıyla ön siparişe çıkan Steam Deck, oyunculardan büyük bir ilgi gördü. Öyle ki ürünü ön sipariş etmek için siteye giriş yapmak isteyen veya giriş yapmayı başarıp ödeme yapmaya çalışan kullanıcılar, sistemin talebi karşılayamaması nedeniyle envai çeşit hatayla karşılaştı.

Valve, elde kullanılan yeni oyun konsolu Steam Deck’i bu hafta duyurmuştu. Konsola gösterilen ilgi o kadar yüksek oldu ki dün (16 Temmuz) ön siparişe çıktığı andan itibaren Valve’in sunucuları bir anda aşırı yüklenmeye maruz kaldı. Kullanıcılar, ödeme işlemi sırasında bir sürü sinir bozucu hatayla karşılaştı.

Hatalar arasında “Bir Şeyler Ters Gitti” gibi genel ve açıklayıcı olmayan ifadeler yer alırken Satın Al butonuna basıldığında “Son birkaç saattir çok fazla satın alım yapmaya çalışıyorsunuz gibi görünüyor. Tekrar denemeden önce lütfen biraz bekleyin.” gibi hatalar da görüldü.

Bazı kullanıcıların siteye girişi engellendi

valve hata

Bazı kişiler ödeme sayfasına bile geçemeyip ürünün web sitesinde sunucuların meşgul olduğunu ifade eden mesajını gördü. Sunucular, ayrıca kullanılmayan veya yeni hesapların siteye girişini engellemekteydi; buradaki amaç muhtemelen gerçek kullanıcılara hizmet vermekti.

Tabii kullanıcılar bu hezimetin ardından doğal olarak Twitter’a koştular ve giriş yapmalarını engelleyen garip hataları dile getirdiler, takdir edersiniz ki ortaya ilginç ‘meme’ler de çıktı.

Yoğun ilgi çeken Steam Deck, 64GB, 256GB ve 512GB’lık depolama alanı seçenekleriyle 399 dolardan satışa sunuluyor ancak 5 dolar karşılığında rezervasyon yapmak mümkün. Rezervasyon yapan müşterilerin konsollarının gönderilmesi de Aralık ayını yani tam Noel tatili zamanını bulacak.

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/92311/valves-systems-crumbled-under-the-onslaught-of-steam-deck-pre-orders/
33
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
33
4
3
2
2