Veri Madencileri, GTA Online'da Gizli Bir UFO Görevi Buldu ve Oynadı (Video)

41
19
6
3
1
Veri madencileri, bu ay başlarında yayınlanan GTA Online güncellemesinin içinde gömülü gizli UFO görevini oynamayı başardı. Görevde, Los Santos dışındaki bir askeri üssün basılması gerekiyor.

Grand Theft Auto Online, bu ay başında Summer Special güncellemesi almış ve oyuna yeni arabalar, co-op görevleri ve birkaç ufak değişiklik eklemişti. Ancak Kotaku'da yer alan habere göre bu güncellemenin içerisinde gömülmüş gizli bir görev bulunuyor.

Bu gizli görevin içerisinde devasa bir UFO ve uzay gemisi parçaları çalma yer alıyordu. Bu görevin nasıl aktifleştirileceği henüz bilinmezken bir grup veri madencisi görevi başlatmak için çeşitli araçlar kullandı.

GTA Online'daki gizli UFO görevi

Bir veri madencisi ve mod grubu olan The Game File Gurus, yaz güncellemesi sonrası GTA Online dosyalarına saklanmış büyük UFO modelini ilk bulanlardan oldu. Veri madencileri tarafından bulunan bu yeni UFO, yıllardır GTA V ve GTA Online dosyalarında bulunan eski UFO modeliyle görsel olarak aynı. Ancak bu yeni model, eskisine göre çok daha büyüktü. The Game File Gurus'u araştırmaya iten şey de bu büyük, yeni UFO modelinin oyuna eklenme nedeni oldu.

Grup, yaptığı birkaç günlük araştırmanın arından yeni UFO modelinin kullanıldığı gizli bir iş savaşı (business battle) görevi buldu. GTA Online'ın açık dünyasında bulunan bu görevlerde çeşitli noktalardan ve gruplardan malzemeler alınarak sahip olunması gereken bir depoya götürülüyor. Bu sayede deneyim ve oyun içi para kazanılıyor.

gta online ufo, gta online gizli ufo görevi

Grup, çeşitli araçlar kullanarak ve bolca deneyip yanılarak GTA Online'ı görevi aktifleştirmeye zorladı ve bu görüntüleri kayıt altına aldı. 2017 yılında da bir uzaylı yumurtası ve kaza yapmış bir geminin dahil olduğu gizli görevi The Game Files Gurus aktifleştirmeyi başarmıştı. Ancak bir grup üyesinin Kotaku'ya yaptığı açıklamaya göre, Rockstar'ın gizli görevleri ele alış şeklinin değişmesi sebebiyle yeni gizli görevi aktifleştirmek çok daha zor hale geldi.

Veri madencisi tarafından yapılan açıklamaya göre uzaylı yumurtası görevinden önce oyun programlamasında değiştirilmesi gereken sadece bir değişken bulunuyordu. Ancak UFO görevini aktifleştirmek için 40 farklı çevrimiçi ve lokal komutun değiştirilmesi gerekti. The Game File Gurus'a göre Rockstar, bu gizli görevleri veri madencilerinden saklamak için her zamankinden daha çok çabalıyor.

gta online ufo, gta online gizli ufo görevi

Yeni UFO görevinde ise oyuncuların Los Santos dışındaki Fort Zancudo askeri üssüne girmesi ve büyük hava araçları hangarına kadar savaşması gerekiyor. Bu hangarın içerisinde ise ekibin bulduğu devasa UFO yer alıyor. Ayrıca içeride uzay gemisi parçaları da bulunuyor. Oyuncuların, bu parçaları toplaması ve Omega karakterine götürmesi gerekiyor.

GTA Online üzerinde değişiklik yapamayan oyuncular için oyun içerisinde bu görevin nasıl aktifleştirileceği henüz belli değil. Hatta bu görevi aktifleştirmeyi başaran veri madencileri de görevin oyun içerisinde aktif olup olmadığını bilmiyor. Yani Rockstar tarafından aktifleştirilmeyi bekleyen bir görev olabilir. Yani normal oyuncuların da bu görevi yapabilmesi için ya Rockstar tarafından aktifleştirilmesi ya da veri madencileri tarafından nasıl aktifleştirileceğinin bulunması gerekiyor.

Kaynak : https://kotaku.com/gta-online-dataminers-find-biggest-ufo-yet-1844829273
41
19
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
41
19
6
3
1