Volvo’nun Tasarımıyla Spor Arabalara Taş Çıkaran İlk Otonom Kamyonu (Video)

102
30
8
6
3
Tamamen sürücüsüz kamyonlar alanında araştırmalar yapan Volvo, bir kamyondan çok spor arabaya benzeyen tamamen sürücüsüz aracı Vera’yla ilk teslimatını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Vera isimli son otonom kamyonuyla Gothenburg’a teslimat yapmayı amaçlayan Volvo, aracını önceden belirlenmiş bir rotada trafiğe çıkartmayı planlıyor.

Daha önce gördüğümüz otonom araçlara oranla oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip olan Vera, sürücü kabini tamamen kaldırıldığı için belirli açılardan bakıldığı zaman oldukça alçak bir spor araba gibi görünüyor.

Volvo, aracın başlangıç noktasını DFDS isimli bir lojistik firmasının merkezi olarak belirledi. Araç, belirli kısımları genel kullanıma açık yollardan geçecek olan belirlenmiş bir rota oluşturacak ve kargosunu Gothenburg’a teslim edecek.

Sürücüsüz araçlar alanında büyük gelişmeler gerçekleştirilse de kalabalık şehir yolları hâlâ büyük bir sorun olarak kalamaya devam ediyor. Otonom teknolojisi ise bu sorunların üstesinden gelmeye başlamış gibi görünüyor. Örneğin Volvo, aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi kısa, önceden belirlenmiş ve beklenmedik bir olayın yaşanma ihtimali düşük alanlarda sürüş yapabiliyor.

Tamamen işlevsel hale geldikten sonra Volvo’nun Vera araçlarını uzaktan insan gözetimindeki bir filoya dönüştürmesi bekleniyor.

Volvo’nun test videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/volvos-fully-driverless-vera-truck-is-put-to-work-in-sweden/
102
30
8
6
3
Emoji İle Tepki Ver
102
30
8
6
3