WhatsApp, Android Telefonlar İçin Yeni Tasarımını Yayınlamaya Başladı! iPhone Uygulaması ile Aynı Olacak

53
27
4
4
4
WhatsApp'ın Android ekosistemi için yeni bir arayüz değişikliği üzerinde çalıştığı geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Yeni arayüz, tıpkı iPhone'lardaki gibi ekranın altına bir gezinti çubuğu yerleştiriyor. Söz konusu güncelleme, yavaş yavaş kullanıcılara ulaşmaya başlamış durumda.

WhatsApp'ın 2.23.8.4 kodlu Android beta sürümünde, henüz geliştirme aşamasında olan yeni bir özellik gün yüzüne çıkmıştı. WABetaInfo tarafından tespit edilen özellik, WhatsApp arayüzüne küçük ama etkili bir değişikliğin yolda olduğunu gözler önüne seriyor.

WhatsApp, iOS ve Android'de aynı arayüze sahip değildir. Bu bağlamda; WhatsApp'ı bir iPhone'dan açtığınızda, ekranın alt kısmında bir gezinti çubuğu bulunur. Bu gezinti çubuğunu kullanarak mesajlara, aramalara, durumlara, ayarlara ve topluluklara anında ulaşılabilir. İşte bu durum, WhatsApp'ı Android'de kullanan tüketiciler için rahatsızlık konusuydu. Kullanıcıların taleplerini görmezden gelmeyen şirket, Android'e de alt gezinti çubuğu getiriyor.

WhatsApp'taki alt gezinti çubuğu işte böyle görünüyor:

whatsapp

WhatsApp'ın 2.23.8.4 kodlu Android beta sürümündeki yenilik, WhatsApp'ın Android'deki arayüzünün, iOS'a daha çok benzeyeceğini gözler önüne seriyordu. Zira gezinti çubuğu kullanılabilir olduğunda, Android telefon sahipleri de iPhone sahipleri ile aynı deneyim imkanını yakalamış olacaklar.

iPhone'lardaki gezinti çubuğu işte böyle görünüyor:

WhatsApp

Yeni arayüz yayınlanmaya başladı:

WhatsApp'ın Android kullanıcılarına sunulacak yeni arayüzü, Android 2.23.8.4 Beta sürümüyle birlikte bazı kullanıcılar için yayınlanmaya başladı. Eğer WhatsApp Beta'ya kayıtlı kullanıcıysanız, yeni güncellemeyi ve arayüzü Play Store'dan edinebilirsiniz.

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-23-10-6-whats-new/
53
27
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
53
27
4
4
4