WhatsApp, Gizemli Bir Şekilde Google Play Store'dan Kayboldu (Güncelleme)

120
33
21
8
7
WhatsApp, bilinmeyen bir nedenden ötürü Google Play Store ve diğer mağazalardan kaybolmaya başladı. Kullanıcılar, arama yaptıklarında WhatsApp uygulamasına erişemiyorlar ancak Google Play Store'da yer alan WhatsApp sayfası, aktif olarak kullanılabiliyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün pek çok kullanıcı için olmazsa olmaz uygulamalardan bir tanesi. Ancak şu sıralar ilginç bir şekilde WhatsApp, Google Play Store'da görünmez oldu. Böyle bir sorunun neden yaşandığı kimse tarafından bilinmiyor. Üstelik Google'dan da WhatsApp yetkililerinden de konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Şöyle ki; Google Play Store'a girip "WhatsApp" araması yaptığınızda, karşınıza WhatsApp uygulaması çıkmıyor. Ancak WhatsApp'ın işletme sahipleri için geliştirmiş olduğu "WhatsApp Business" uygulaması doğrudan görüntülenebiliyor. Android kullanıcıları, WhatsApp'ı kullanırken ise herhangi bir sorun yaşamıyorlar. Uygulama, sorunsuz olarak çalışıyor.

WhatsApp

Ancak ilginç bir şekilde, WhatsApp'ın Google Play Store sayfası hala aktif olarak çalışıyor. WhatsApp, sadece arama yapıldığında görüntülenemiyor. Ayrıca WhatsApp'ın iOS platformu için geliştirilmiş olan sürümünde de herhangi bir hatanın olmadığı görülebiliyor. Bu sorunun ilerleyen saatlerde yeni bir problem yaratıp yaratmayacağı da bilinmiyor.

Sorunun hangi ülkeleri kapsadığı şu an için bilinmiyor. Ancak aralarında İngiltere, Hollanda ve Türkiye'nin de bulunduğu pek çok mağazada WhatsApp, bulunamıyor. Ayrıca bazı kullanıcılar, yaşanan sorunun sadece Google Play Store ile ilgili değil, Huawei ve Samsung gibi üreticilerin kendi mağazasında da WhatsApp'ı bulamadıklarını bildiriyorlar.

Sorunun neden kaynaklandığını, bu durumun geçici mi yoksa ortada farklı bir gelişmenin mi olduğu henüz bilinmiyor. Ancak konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça, sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

15:07 Güncelleme: An itibarıyla WhatsApp, 'WhatsApp Messenger' adıyla Play Store'a geri dönmüş durumda.

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/10/11/whatsapp-android-google-play-disappear/
120
33
21
8
7
Emoji İle Tepki Ver
120
33
21
8
7