WhatsApp Karanlık Mod Nasıl Kullanılır?

150
30
25
11
7
Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, nihayet kullanıcıların çok beklediği karanlık mod özelliğine kavuştu. Uygulamayı güncelleyen iOS 13 ve Android 10 kullanıcıları, sistem genelinde karanlık mod seçeneğini açarak WhatsApp'ı karanlık modda kullanabiliyorlar.

Facebook bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz ay Android işletim sistemi için test sürümünde karanlık moda kavuşmuştu. Böylelikle ilk defa karanlık modu kullanıma sunan popüler uygulamada kullanıcılar, resmi test listelerinin doluluğu nedeniyle APK dosyası aracılığıyla karanlık modu aktif edebiliyorlardı. Nihayet beklenen gün geldi ve WhatsApp karanlık mod desteği hem Android hem de iOS cihazlar için yayınlandı.

Tüm iPhone ve Android kullanıcıları için ücretsiz bir şekilde sunulan bu özelliği aktifleştirmekse oldukça basit. Bu noktada yeni güncellemeyi iOS 13 veya Android 10 telefonunuza indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, sistem genelinde karanlık mod seçeneğini açmak olacak. Bu işlemden sonra karanlık mod, WhatsApp uygulamasında çalışır duruma gelecek. Bununla birlikte Android 9 kullanıcıları da karanlık modu WhatsApp’ın uygulama içi ayarlarından aktif hâle getirebiliyorlar.

whatsapp karanlık mod

WhatsApp karanlık mod nasıl kullanılır? (Android)

  • WhatsApp uygulamasını açın,
  • Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun,
  • Ayarlar menüsünü açın,
  • Görüntüleme başlığı altındaki Tema seçeneğine dokunun,
  • Açılan pencerede Koyu temayı seçin.

Eğer yukarıdaki işlemlerde Ayarlar menüsünde Tema seçeneğini göremiyorsanız, henüz ilgili güncelleme size ulaşmamış demektir. Bunun için Google Play Store’daki WhatsApp sayfasına gidin, ekranı aşağıya kaydırıp 5 yıldızın olduğu değerlendirme bölümünün altındaki Beta başlığına bakın ve test kullanıcısı olup olmadığınızı kontrol edin. Eğer WhatsApp Beta kullanıcısı değilseniz aşağıdan APK sürümünü indirebilirsiniz.

whatsapp karanlık mod

WhatsApp karanlık mod nasıl kullanılır? (iPhone - iOS)

  • iPhone ana ekranındayken alltaki çubuğu yukarı kaydırarak kontrol merkezini açın,
  • Parlaklık ayarladığımız süruna basılı tutun,
  • Parlaklık ayarları ekranındaki sol alt köşede yer alan Koyu Mod seçeneğini aktif edin,
  • iOS karanlık modunu aktif ettiğiniz için WhatsApp da karanlık görünüme kavuşacak.

WhatsApp karanlık mod hakkında önemli bilgiler:

Aslında bir koyu tema seçeneği olarak gelen WhatsApp karanlık mod, bugüne kadar yaygın olarak görülen diğer karanlık modlardan oldukça farklı. Örneğin Instagram, Google Play Store, Gmail gibi uygulamalarda karanlık mod, işletim sistemine gömülü ayarlardan açılıyor. WhatsApp ise uygulama içerisinden ve işletim sisteminden bağımsız olarak koyu bir tema seçeneği sunuyor. 

Nihai sürümle birlikte WhatsApp kullanıcıları hem AMOLED ekran uyumluluğu bulunan, işletim sistemiyle entegre bir karanlık moda kavuşabilir. WhatsApp ekibinin bir tema seçeneği olarak koyu modu sunması ise anlaşılabilir bir durum. Zira WhatsApp’ın yüklü olduğu cihazların önemli bir kısmı orta seviye ya da düşük performansa sahip cihazlar. Bu cihazlarda ise karanlık mod seçeneğinin bulunmadığı Android 9.0 ve önceki sürümler var. 

150
30
25
11
7
Emoji İle Tepki Ver
150
30
25
11
7