Yaşanan Tüm Olumsuzluklara Rağmen, Huawei'nin Satışlardan Beklentisi İyi Yönde

16
9
2
2
2
ABD ve Çin arasındaki gerilimden en zararlı çıkan şirket olan Huawei'nin her şeye rağmen iyi satış rakamlarına çıkacağı öngörülüyor. Ancak şirketin yapacağı bu satışların ABD ve Avrupa dışında gerçekleşmesi oldukça muhtemel.

Huawei, mayıs ayının ortasından bu yana Trump yönetiminin engeli altında bulunması sebebiyle kârının düşeceğini tahmin ediliyordu. Ancak yeni tahminlere göre Çinli akıllı telefon üreticisi, 2019 yılının sonuna kadar 260 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirebilir.

Analist Guo Minghao, daha önce yaptığı bir öngörüde Huawei’nin 180 milyon telefon satabileceğini ifade etmişti. Ancak Minghao, Çin ve ABD arasındaki ticari görüşmelerin olumlu yönde ilerlemesi sebebiyle öngörüsünde güncellemeye gitti ve bu sayıyı 260 milyona çıkardı.

ABD Başkanı Donald J. Trump, engellerin bazılarını kaldırarak Amerikalı ileri teknoloji şirketlerinin Huawei’ye satış yapmasına izin verdi ve Huawei’ye yeni satış lisansı tahsis edildi. Böylece Huawei, Avrupa’da daha rekabetçi olmasını sağlayacak olan yongalara tekrardan erişim sağlayabildi.

Minghao, Google’ın Android’inin sertifikasının yenilenmesinin şu an için en akla yatkın seçenek olduğunu ve Huawei’nin yıl bitmeden Android’i yeniden sertifikalandıracağını söyledi. Hatta Google, Çinli şirketin sertifikasını yenilemese bile şirketin, 230 milyonluk bir satışa ulaşacağı tahmin ediliyor; ki bu rakam birçok şirket için oldukça iyi.

Tüm bu iyi satış tahminlerine rağmen Huawei, umulanın altında bir seyir halinde. Şirket, Apple’dan dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon markası olma unvanını elinden alsa da Trump’tan gelen engel şirketin Avrupa’daki satışlarını %40 ile %60 arasında düşürdü. Dolayısıyla bu sene için Samsung’u geçmek pek de mümkün değil.

Huawei CEO’su Ren Zhengfeli yaptığı bir konuşmada, şirketin önümüzdeki iki yıl içerisinde 30 milyar dolar kaybedeceğini ve Avrupa’daki satışlarının düşeceğini söylemişti. Huawei’nin Android’i kaybetmesi de bazı kullanıcıların telefondan vazgeçmesini sağlayacağı kesin. Şirket de buna çözüm olarak ve daha fazla telefon satmak için Honor’un yanına Nova adında yeni bir marka eklemeyi planlıyor.

Google, şirketin Android sertifikasını yenilemese bile Huawei’nin akıllı telefon satışlarında oldukça iyi bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Ancak Huawei’nin bu satışları ana vatanında elde edeceği de ifade ediliyor. Küresel bir başarı elde edebilmek için ABD de dahil olmak üzere tüm dünyada iyi satışlar elde etmek gerekiyor.

Trump’ın Huawei’ye zeytin dalı uzatması Huawei’nin Avrupa ve ABD’deki satışlarını iyi götürmesi pek mümkün değil gibi görünüyor. Yaşanan tüm bu olaylardan sonra Huawei’yi ulusal güvenlik riski olarak gören kullanıcıların Huawei ürünlerini tekrar kullanmaya başlaması pek de mümkün değil.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/07/huawei-smartphone-sales-forecast.html
16
9
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
9
2
2
2