WhatsApp, Sohbeti Sonsuza Kadar Sessize Al Özelliğini Tüm Kullanıcılara Yayınladı

62
12
1
1
0
WhatsApp, yaklaşık üç haftadır beta kullanıcılar tarafından test edilen 'sohbeti her zaman sessize al' özelliğini nihayet yayınladı. Beta sürümde var olan depolama alanını yönet özelliğinden ise henüz bir ses seda yok.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu ayın başlarında beta kullanıcıları için yayınlamış olduğu “sohbeti sonsuza kadar sessize al” özelliğini bugün itibarıyla tüm iOS, Android ve Web kullanıcılarının hizmetine sundu.

Söz konusu özelliğe kadar bir WhatsApp grubunu sessize almak istediğinizde 8 saat, 1 hafta ya da 1 Yıl seçenekleri bulunuyordu. WhatsApp, yayınlamış olduğu yeni güncelleme ile birlikte 1 yıl seçeneğini kaldırdı ve yerine “her zaman” seçeneğini ekledi. Tahmin edebileceğiniz gibi bu seçeneği seçtiğinizde söz konusu sohbet, siz yeniden sesliye alana kadar sessizde kalmaya devam ediyor.

whatsapp

Herhangi bir sohbeti sessize almak için iki ayrı yöntem bulunuyor. Birinci yöntemde WhatsApp ana ekranında sessize almak istediğimiz sohbetin üzerinde parmağımızı basılı tutuyoruz, daha sonra sağ üstteki ‘sessize alma’ simgesine tıklayarak ne kadar süreyle sessize almak istediğimizi seçip onaylıyoruz.

İkinci seçenekte ise sessize almak istediğimiz sohbeti açtıktan sonra önce sağ üstteki seçenekler (üç nokta) simgesine daha sonra da ‘bildirimleri sessize al’ seçeneğine dokunuyoruz. Açılan pop-up ekranda sohbeti ne kadar sessize almak istediğimize karar veriyoruz ve ‘tamam’a dokunarak onaylıyoruz.

Depolama alanını yönet özelliği beta kullanıcılar tarafından test edilmeye devam ediyor

WhatsApp’ın yeni güncellemeyle depolama yönetimi özelliği de sunduğu söyleniyor. Uygulamanın 2.20.201.9 veya 2.20.201.10 sürümlerinde şu anda görülmeyen bu özelliğin de önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacağı düşünülüyor.

Yeni depolama yönetimi menüsü, WhatsApp’ın telefonunuzda hangi dosyalarla yer kapladığını gösteriyor. Aynı zamanda silinmesi önerilen dosyaları da buradan görebileceğiz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/whatsapp-always-mute-chat-forever-1163716/
62
12
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
62
12
1
1
0