28
14
5
4
3

Günlük hayatımızdaki birçok işi akıllı telefonlarımız aracılığıyla yapıyoruz. Bunun bir sonucu olarak da kişisel bilgilerimizin çok ama çok büyük bir çoğunluğunu akıllı telefonlarımızda muhafaza ediyoruz. Peki, bu bilgiler ne kadar güvende?

Normal şartlar altında telefonunuzun şifresini bilmeyen birinin bu bilgilere ulaşması çok daha zor bir durum. Hatta ulaşsa bile siz ortamda bulunmadığınız sürece bu bilgilere erişebiliyor. Tabii ki telefonunuza bir uygulama kurup bu bilgileri çok uzun bir süre görme ihtimali de mevcut.

Videoda incelediğimiz uygulama aracılığıyla belirlediğiniz kişinin bilgilerine ulaşmakla kalmıyorsunuz, telefon üzerinden gerçekleştirdiği her hareketi de görebiliyorsunuz. Başka bir deyişle yalnızca telefon numaraları ya da kişisel bilgilerine ulaşmakla kalmayıp WhatsApp üzerinden kiminle mesajlaştığını da görebiliyorsunuz.

Uygulama, ailelerin çocuklarını kontrol etmesini ve onların güvende olduklarından emin olmasını sağlıyor. Bu denli bir gözetim ne kadar iyi bilemiyoruz ve videoyu izledikten sonra yorumlarda tartışmak üzere size de bir soru yöneltiyoruz:

Sizce bu kadar kontrol gerçekten gerekli mi?

Şimdiden iyi seyirler diliyoruz.

28
14
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
28
14
5
4
3