Windows 11, Meğer Apple Tarafından Sessiz Sedasız Onaylanmış

58
8
7
2
1
Apple'ın iCloud'un internet sitesinde güncelleme yapması, şirketin Windows 11'i onayladığını ortaya çıkardı. Çünkü şirket, bu sayfada açık açık "Windows 11" ibaresine yer vermişti. Ayrıca iTunes 4 de Windows 11'in ilk sürümünde rahatlıkla kullanılabiliyor.

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, bir süredir yalnızca Windows 11 konusuyla gündemde. Şirket, bundan bir süre önce yaptığı açıklamalarda Windows 10'un son işletim sistemi olacağını, bundan sonra yeni bir işletim sisteminin piyasaya sürülmeye sürülmeyeceğini açıklamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmeler, bu durumun değişebileceğini ortaya çıkardı. Zira şirket, 24 Haziran'da düzenleyeceği bir etkinlikte yeni işletim sistemini tanıtacağını açıkladı. Ayrıca "Windows 11" olarak isimlendirilecek bu işletim sisteminin geliştiriciler için hazırlanmış bir ISO dosyası da muhtemelen bizzat Microsoft tarafından servis edildi.

Windows 11 olacaktı olmayacaktı tartışmaları tüm hızıyla devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Bu kez söz konusu gelişmeye imza atan şirket Microsoft değil, Apple'dı. Şirket, resmi internet sitelerinde yaptığı güncellemelerle Windows 11'i onayladı. Ayrıca Apple'ın popüler yazılımlarından biri olan iTunes, Windows 11'de zaten çalışıyordu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi iCloud da yakın bir gelecekte Windows 11'de kullanılabilecek gibi görünüyor.

İşte Apple'ın Windows 11'i onayladığının ispatı

iCloud Windows 11

iCloud'un internet sitesinde yer alan sistem gereksinimlerini güncelleyen Apple, bu uygulamanın Windows 10'a ek olarak Windows 11'de de kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu uygulamanın Windows 11 uyumlu sürümünün ne zaman yayınlanacağına dair herhangi bir açıklamaya yer verilmiyor. Windows 11'in 24 Haziran'da duyurulacağını kabul edersek, Apple'ın bu uygulamayı en geç 2021 sonunda kullanıma sunabileceği tahmininde bulunabiliriz.

iTunes 4, Windows 11'de çalışıyor

iTunes Windows 11

Meraklı bir Reddit kullanıcısı, Windows 11'e iTunes uygulamasını yüklemeye çalıştı. İlginç bir şekilde bu uygulama, Windows 11'de rahatlıkla çalışmış ve hiçbir uyumluluk sorunu yaşatmamıştı. Bu da Apple'ın Windows 11 için iCloud desteği üzerinde çalıştığının başka bir delili olabilir. Çünkü şirketin iTunes'u Windows 11'e sunarken iCloud'u bu işletim sisteminin dışında tutması, pek de mantıklı bir yaklaşım olmayacaktır.

Kaynak : https://windowsreport.com/icloud-windows-11/
58
8
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
58
8
7
2
1