Wix Benzeri, 10 Ücretsiz Web Sitesi Kurma Platformu

14
4
2
1
1
Kişisel bir web sitesi kurmak ve fikirlerinizi tüm dünya ile paylaşmak mı istiyorsunuz? Ya da işletmeniz için bir e-ticaret sitesi açarak ürünlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak mı? İşte tüm bunları herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan ve ücretsiz olarak yapabileceğiniz Wix ve 10 alternatifi bu haberimizde.

Eskiden web sitesi kurabilmek için belli bir kodlama bilgisine sahip olmak gerekirdi. Fakat günümüzde gelişen teknoloji ile artık kullanıcılar herhangi bir kodlama dilini bilmeden dahi kendi web sitelerini açma şansına sahipler. 

Wix de bu konuda önde gelen platformlardan bir tanesi. İhtiyacınız olan şey ister bir blog sayfası olsun ya da bir e-ticaret sitesi, Wix ile kısa bir zamanda web sitenizi kurabilirsiniz. Site kurulumu konusunda daha fazla seçeneğe ihtiyacım var diyorsanız bu yazımızdan sizin için derlediğimiz Wix benzeri 10 web site kurma platformuna göz atabilirsiniz.

Wix ve benzeri ücretsiz web sitesi kurma platformları: 

Wix:

bedava sitem

195 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve 200 farklı ülkede hizmet veren Wix, sıfır kod bilgisi ve sıfır maliyet ile kendi web sitenizi kurmanıza imkan veren ücretsiz bir platformdur. Wix sahip olduğu kullanıcı dostu kontrol paneli ve sürükle bırak yöntemi sayesinde kullanıcılara zorlanmadan hayallerindeki siteyi kurma imkanı vermekte.

Wix ile yapılan web siteleri özellikle başlangıç aşamasında birçok kullanıcı için yeterli olacaktır. Fakat sitenizde banner ya da reklam görmek istemiyor ve  trafik yükünüzün ileride daha da artacağını düşünüyorsanız premium planlardan birini satın almak isteyebilirsiniz. Aynı şekilde Wix bağlantılı olmayan bir domain kullanmak istediğiniz de ücret ödemeniz gerekmekte.

Wix Android ve iOS için indir:

Weebly:

alışveriş siteleri

Weebly sahip olduğu birçok tema ve şablon ile son derece popüler bir web sitesi kurma platformu. Her şeyi bir arada sunan Weebly kullanıcılara vakit kaybetmeden web sitelerini kurma imkanı vermekte. Sürükle ve bırak mimarisi sayesinde web sitenize yazılarınızı, görsellerinizi ve diğer içeriklerinizi kolayca ekleyebilirsiniz.

Weebly Android ve iOS için indir:

Site123:

Her ne kadar Wix ve Weebly platformları kadar şablon seçeneği sunmasa da, Site123 görünüşten öte verimliliği en üst seviyede tutmayı amaçlamakta. Sektördeki ününü bu verimlilik algısı üzerine kuran site kullanıcılara hızlı ve verimli bir şekilde web sitesi kurmayı vaat etmekte. 

Popüler şablonlardan birini seçmek yerine, Site123 kullanıcılara bir web sitesi dizaynı sunmadan önce  portfolyo, blog, müzik ya da CV gibi 11 farklı kategori seçeneği sunmakta. Kullanıcılara sunulan bir çok ücretsiz tasarım aracı ile en azından temelde işlevsel bir web sitesi tasarlamak mümkün.

Webnode:

Sadece 5 dakika içinde bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız Webnode sizin için son derece uygun bir tercih olabilir. Webnode son derece kolay bir arayüze sahip olsa da diğer web site tasarlayıcıları kadar esnek olmadığını belirtmekte fayda var. Bileşenleri istediğiniz gibi taşımanıza ver yerleştirmenize izin veren site, ne yazık ki bunu sadece önceden belirtilen alanlara yapmanıza izin vermekte. 

Örnek vermek gerekirse, bir görsel sayfanın ortasından sağ tarafa geçirmek istediğinizde tam olarak istediğiniz noktadan ziyade görsel önceden belirlenen sağ sütüne otomatik yerleştirilmekte. Tabii ki Webnode kullanıcıya sunduğu bu özellikle daha çok sade ve minimalist bir web sitesi oluşturmak isteyen kullanıcılar için daha uygun bir platform.

Strikingly:

Strikingly’in ana odak noktası kullanıcılara hesaplı, kolay ve hızlı bir şekilde istedikleri web sitesini kurmalarını sağlamak. Bu yüzden, kullanıcıların diğer platformlardaki gibi yaratıcı ve çeşitli araçlardan daha az faydalabileceğini unutmaması gerekiyor.

Strikingly’i kullanarak tercih ettiğiniz dizayn doğrultusunda tek sayfalık web siteleri oluşturabilir ve birçok web site kurucularından farklı olarak sitenizi yayınladığınızda bile şablonunuzu istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz.

Strikingly Android ve iOS için indir:

Jimdo:

Eğer web dünyasında yeni iseniz ve basit bir şekilde bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız, Jimdo bu konuda size yardımcı olabilir. Şablon kütüphanesi diğer web siteleri kadar zengin olmasa da basitliğe önem veren kullanıcıları seçim aşamasında zorlanmasının önüne geçmekte. Jimdo’nun en öne çıkan özelliği, ücretsiz planı seçtiğinizde bile sitenizde Jimdo tarafından eklenen banner ya da pop-up reklamların bulunmaması. 

Jimdo Android ve iOS için indir:

Mozello:

Mozello kullanması oldukça basit bir web site kurma platformudur. Blogunuz için gerekli olan araçlara sahip olan Mozello ile isterseniz basit bir e-ticaret sitesi de kurabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda 10 ürüne kadar destek veren Mozelle aynı zamanda sitenizde çoklu dil kullanarak daha fazla kullanıcıya ulaşmanıza imkan sağlamaktadır.

SimpleSite

SimpleSite için bir mobil cevher olduğunu söyleyebiliriz. Birçok platformdan farklı olarak, web sitenizi dizayn ederken Simplesite’ı bilgisayarınız dışında akıllı telefonunuzdan da yönetebilirsiniz. 

Özellikle çok fazla seyahate çıkan birisi için uygun olan bu site aynı zamanda bazı dezavantajlara sahip. Öncelikle olarak mobil olarak sitenizde bir düzenleme yapmak istediğinizda maalesef premium bir üyelik almanız gerekmekte. Aynı zamanda ücretsiz sürümü siteniz için SLL sertifikası sağlamamakta. Bu yüzden siteniz  kullanıcıların gözünde güvensiz olarak işaretlenebilir. 

Webstarts:

Webstart, son derece modern bir web sitesi dizayn etmenize imkan veren ücretsiz bir platformdur. Sürükle ve bırak mekaniklerine sahip Webstarts profesyonel bir web sitesi kurmak için gerekli araçları kullanıcılara sunmakta.

Webstart aynı zamanda e-ticaret, arama motoru optimizasyonu ve mobil optimizasyon için kullanıcılara çeşitli araçlar sunmakta. Fakat ücretsiz sürümü kullandığınız takdirde siteniz için mobil obtimizasyon özelliğinden yararlanamıyorsunuz.

8b:

Sektörde son derece yeni olan 8b, özellikle bir web sitesi kurmak isteyen acemi kullanıcılar için tasarlanmış. Son derece basit bir arayüze sahip olan 8b ile isterseniz kişisel bir blog sayfası ya da minik çaplı işletmeniz için bir online satış sitesi açabilirsiniz.

8b’nin sahip olduğu web site oluşturucusu kullanıcıların sitelerini düzenlerken faydalanabileceği birçok araca ve ekipmana sahip. Sahip olduğu kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ise sitenizi kurmak sadece birkaç saatinizi alacaktır.

Wordpress:

Söz konusu ücretsiz bir site kurmak olunca belki de en fazla karşılaştığımız seçeneklerden birisi de Wordpress’dir. Fakat burda sözünü ettiğimiz site Wordpress.com, Wordpress.org değil. Wordpress.org bir içerik düzenleme sistemi iken Wordpress.com hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç olmadan basit tıklamalar ile istediğiniz tarzda bir web sitesi kurabileceğiniz bir platformdur. 

Wordpress Android ve iOS için indir:

Artık web sitesi sahibi olmak için derinlemesine bir şekilde kodlama bilmenize gerek yok. Artılarıyla ve eksileriyle sizin için derlediğimiz bu siteleri kullanarak siz de dijital dünyaya kendi kurduğunu web sitesi ile sağlam bir giriş yapabilrsiniz

14
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
1