Xiaomi, Android One Programına Dahil Olan Mi A3 Cihazlarını Resmen Duyurdu

16
2
2
1
0
Xiaomi'nin Android One programına dahil olan Mi A3 ve Mi A3 Lite cihazları, Xiaomi Küresel Sözcüsü Donovan Sung tarafından duyuruldu. Cihazları duyuran Sung, Mi A2 cihazlarının fotoğraflarını içeren bir tweet attı.

Xiaomi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte Mi A3 ve Mi A3 Lite cihazlarını ilk defa resmen tanıttı. Xiaomi'nin Küresel Sözcüsü Donovan Sung, Mi A2 serisine değinerek hayranların beklediği yeni nesil özelliklerin Mi A3 ikilisinde bulunduğunu belirtti. Sung, herhangi bir özellik açıklamasında bulunmasa da ortaya çıkan bilgiler sonucunda belirli bilgilere sahibiz.

Edindiğimiz bilgilerden öğrendiğimiz kadarıyla Xiaomi Mi A3 içerisinde Snapdragon 730 işlemcisini bulundururken Xiaomi Mi A3 Lite, Snapdragon 675 ile birlikte gelecek. Bundan önce çıkan bilgilere göre A3 modeli 'bamboo_sprout' kod adıyla gelirken Lite modelinin 'cosmos_sprout' kod adıyla geleceği biliniyordu.

Konu kod adlarına gelmişken Xiaomi'nin M1906F9SH model numaralı bir cihazının da FCC'de görüntülendiğini söyleyebiliriz. Yakından incelendiği zaman CC9 ve CC9e cihazlarıyla büyük benzerlik gösteren bu iki telefon, Xiaomi'nin küresel anlamda kullanacağı cihazlar olabilir. Dahası, FCC belgelerinde cihazın 48 megapiksellik ana kamera sensörüne sahip olduğu da görülebiliyor.

Android One programına kayıtlı olan Mi A3 ve Mi A3 Lite, Android 9 Pie işletim sistemini stok şekilde kullanacak. Mi A3'ün ekrana gömülü bir parmak izi okuyucu ve üçlü bir kamera dizilimiyle gelmesi konusuna oldukça olumlu şekilde bakılıyor. Bunun yanı sıra Lite modelin iki kamera ve nispeten daha ucuz donanımlarla gelmesi bekleniyor. Şu an için bu söylentilerin hepsi birer iddia olduğu için telefonların lansman tarihini beklemek en doğru karar olacaktır.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/mi-a3-lite-teased-officially-by-xiaomi/
16
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
2
1
0