Yeni Bir Komplo Teorisine Göre Uzaylılar Dünyayı Ziyaret Etti

26
16
4
2
0
Son zamanlarda giderek popülerleşen "uzaylı teorilerine" bir yenisi daha eklendi. Robert Lazar isimli bir adam 1989 yılında 51. Bölge’de uzaylı teknolojisi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Uzaylıların var olduğu fikri, insanlar Dünya'nın evrenin merkezi olmadığını anladıkları zamandan beri var olmuştur. Bu süreçte 51. Bölge; Nevada, Groom Gölü'ndeki bir askeri eğitim alanı olarak kullanılan ve onlarca yıldır ABD Hükümeti'nin Dünya'yı ziyaret eden dünya dışı varlıkların kanıtlarını sakladığı bir komplo teorisinin merkezinde yer almaktadır.

Uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını iddia eden insanların “gerçek hayat hikayelerini” okuduğumuzda ise hiçbirinin dünya dışı varlıklar tarafından kaçırıldığına dair kanıtlar yoktur. 60’larda popüler olan bu fikir 90’ların sonunda popülerliğini yavaş yavaş kaybetmeye başlamıştı. Bununla birlikte, uzaylılarla ilgili garip bir hikaye bugün hala görünmektedir.

Uzaylı

İddialara göre 51. Bölge’de bir uzay gemisi saklanıyor. Hikayeye göre, 1947'de bir çiftçi tarlalarında tanımlanamayan bir malzeme buldu. ABD ordusu bunun bir hava balonundan geldiğini iddia etse de, yıllar sonra bunun bir atom patlaması sonucu ortaya çıkan ses dalgalarını tespit etmek için çok gizli bir askeri projeden olduğunu itiraf etti.

Sadece birkaç yıl sonra, o zaman gizli bir üs olan 51. Bölge ilk casus uçaklarını test etmeye başladı. Yerel halk bu yüksek irtifa uçuşlarını fark etti ve konuyu UFO'lara bağladı. Bu modern komplo teorisinin merkezinde yer alan açıklamalar ise Robert Lazar adında bir adam tarafından ortaya atıldı.

Söylediklerine göre Robert Lazar, 1989 yılında, 51. Bölge’de uzaylı teknolojisi çalışmalarda bulundu. Lazar'ın fizik alanında yüksek lisans derecesi olduğunu iddia etmesine rağmen, belirtilen kurumların hiçbiri onu eski öğrencisi olarak kabul etmiyor. Netflix’te, Lazar’ın çalışmalarını ve hikayesini anlatan “Bob Lazar: 51. Bölge ve Uçan Daireler” isminde bir belgesel bile bulunuyor.

51. Bölge

Diğer önde gelen komplo teorisyenlerininkiler gibi, Lazar’ın ifadeleri de zarar verme potansiyeli olan bir sahte inanca yol açtı. Ancak hala insanlar tarafından Lazar’ın hikayeleri, Dünya’nın düz olduğu ya da uzay korsanları gibi popüler diğer teorilerden daha olası gözüküyor.

Peki, uzaylı yaşamın evrenin başka bir yerinde var olma şansı nedir? Ve bizi burada ziyaret etmeleri ne kadar muhtemel? Çoğu bilim insanı, evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında, başka bir yerde başka bir yaşamın olması gerektiği konusunda hemfikirdir.

Astrobiyologlar Güneş sisteminde yaşam belirtileri aradıklarında, temel organizmaların geride bıraktığı izleri ararlar. Metan gazında ise (CH4) böyle bir iz olabilir. Geçtiğimiz günlerde Mars’ta bulunan metan gazı kalıntıları da bilim insanlarının neden heyecanlandığını açıklıyor. Düzenli olarak yayılırsa, metan karbon bazlı mikrobiyal yaşamı gösterebilir.

Metan Kalıntısı

Bilime göre ise dünyada uzaylı ziyaretçilerin olması fikri ise neredeyse imkansızdır. Bizi ziyaret etmeleri için önce bizi tespit etmeleri gerekirdi. Bunu, radyo sesini kullanarak onları aradığımız gibi yapacaklarını varsayıyoruz. Bir gezegen olarak, son 100 yıldır sadece insan yapımı radyo dalgaları yayıyoruz. Radyo dalgaları ışık hızında ilerlerken, sadece 100 ışıkyılı içerisindeki uzaylılar burada olduğumuzu biliyor diyebiliriz, tabii eğer gerçekten oradalarsa. Samanyolu'nun çapının 105.000 ışıkyılı olduğu düşünüldüğünde, yerel galaksimizin çoğu tarafından tespit edilmeye başlanmadık bile.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/58133-area-51-are-aliens-really-hiding-in-the-desert
26
16
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
26
16
4
2
0