Yönetim Anlayışını Değiştiren Mercedes-Benz Türk, 3 Şirkete Ayrılıyor

20
9
6
5
4
Mercedes-Benz Türk yönetiminden yapılan açıklamalara göre oluşturulan yeni stratejiler gereğince, Mercedes-Benz Türk'ün 3 farklı şirkete ayrılarak yönetileceği belirtildi.

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün yaptığı açıklamalarda, ana şirket Daimler AG tarafından başlatılan 'Project Future' programı kapsamında Mercedes-Benz Türk yönetiminin üçe ayrılacağını belirtti. 2019'un başında başlatılan bu değişim çalışmalarının, hem müşteriler hem de tedarikçiler açısından daha avantajlı olacağını belirten Sülün, şirketin başarısının artacağından emin olduklarını ifade etti. 

Buna göre Mercedes-Benz Türk, yeni bir yapılanmaya giriyor. Bu yeni yapılandırmada, kamyon ve otobüs grubu “Daimler Truck AG”, otomobil ve hafif ticari araç grubu, “Mercedes-Benz AG” ve finansal hizmetler grubu ise “Daimler Mobility AG” şirketleri altında yönetilecek. 

Yasal olarak birbirlerinden bağımsız olan 3 şirketin merkezi Stuttgart'ta bulunacak. Ana şirketleri ise Daimler AG olmaya devam edecek. Daimler AG, bu şirketlerin üst düzey faaliyetlerini yönetmeye devam edecek. Çağımızın sunduğu fırsatlardan daha iyi yararlanmak isteyen Mercedes-Benz Türk yönetimi, 22 Mayıs 2019'da yapılacak olan genel kurul toplantısı sonrasında, yeni yönetim biçimiyle çalışmalarına devam edecek.

Otomobil ve hafif ticari araçların yönetimi de Mercedes Benz Otomotiv Ticaret ve Hizmetler A.Ş tarafından yapılacak. Geçtiğimiz hafta kurulan bu şirket, 2020'de çalışmalarına başlayacak. Mercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüsleri yönetmeye devam edecek.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/mercedes-benz-turkiye-bolunuyor-4470486/
20
9
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
20
9
6
5
4