Yunanistan, Türk Şirketten 50 İnsansız Hava Aracı Sipariş Etti

64
25
6
2
0
Türk şirket Assuva Savunma Sanayi, NATO ve AB ülkesi olan Yunanistan’dan 50 adet İHA siparişi aldıklarını duyurdu. Bu İHA’lar genel olarak arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılacak.

Son yıllarda özellikle savunma sanayide çok sık kullanılan insansız hava araçları, ülkemizde pek çok firma tarafından üretiliyor. Bu firmalardan biri olan Assuva Savunma Sanayi, yaptığı son açıklamayla Yunanistan’dan 50 adet insansız hava aracı siparişi aldığını duyurdu. 

50 adet taktik İHA satışı için Yunanistan’la sözleşme imzalayan Assuva Savunma Sanayi, daha öncesinde Yunanistan’a iki adet ‘Proton Elic RB-128’ tipi İHA’yı test için göndermişti. Uçakların bu testlerden başarıyla geçtiğini söyleyen Assuva Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, şirketin hem NATO hem de Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkeyle yaptığı ilk ihracat anlaşması olduğunu söyledi.

Daha önce Türkiye başta olmak üzere Çin ve Sri Lanka ordularına İHA sistemleri sattığını söyleyen Başbuğ, “Yunanistan’a ihracat için gerekli tüm lisansları aldık” ifadesini kullandı. 

Arama ve kurtarma operasyonlarında kullanılacak

Assuva Savunma Sanayi’nin geliştirdiği İHA’lar, Yunanistan’da arama ve kurtarma görevlerinde kullanılacak. Bu görevler için özel olarak hazırlanan İHA’lar, yeraltındaki sığınakları, patlayıcıları, kara mayınlarını ve kimyasal maddeleri tespit edebiliyor. Ayrıca bu araçların 1 kilometreye kadar görüşü olduğu açıklanırken, yeraltında ise 50 metreye kadar görüntü yakalayabilen termal kameralarla donatıldığı açıklandı.

Türkiye; şu sıralar gerek askeri gerekse de çeşitli görevlerde kullanılacak İHA’lar üretiyor. Bu konuda dünyadaki sayılı ülkelerden biri olan ülkemiz, bu araçlar sayesinde ordusunu da önemli ölçüde güçlendirmiş oluyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/savunma/202007291042555852-yunanistan-turkiyeden-50-insansiz-hava-araci-siparis-etti/
64
25
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
64
25
6
2
0