Yurt Dışından Telefon Getirme Şartları Değişiyor: İşte Yeni Kısıtlama ve Geçerli Olacağı Tarih

167
20
7
6
5
Ticaret Bakanlığı, 1 Kasım 2022'de yürürlüğe girecek bir düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu düzenleme, yurt dışından getirilebilecek akıllı telefon sayısını sınırlıyor.

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından telefon getiren vatandaşlarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 1 Kasım 2022 itibarıyla yeni bir düzenlemenin hayata geçeceğini hatırlatan bakanlık yetkilileri, bu düzenleme ile ilgili detayları da paylaştılar.

1 Kasım 2022 itibarıyla yürürlüğe girecek düzenleme, yurt dışından Türkiye'ye getirilecek telefon sayısını her 3 yılda 1 kez olarak sınırlıyor. Yani yurt dışına çıkan bir vatandaş, 3 yıl içerisinde birden fazla telefon ile gelirse, gümrük vergilerinden muaf olmayacak. Yalnızca kaydı yapılan ilk telefon için gümrük vergisinden muaf olunacak. Diğer telefonlar için vergi ödenmesi gerekecek. Ayrıca bu telefonların, pasaport kaydı yapılmış vatandaşa ait olan bir telefon hattıyla kullanılması gerekecek.

Bakanlığın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Ticaret Bakanlığı

"Söz konusu uygulama dahilinde yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin 3 takvim yılında 1 adet teknik takibini mümkün kılmak amacıyla Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında yolcuların 3 yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirilmesi önlenecek."

Geçtiğimiz günlerde de yine akıllı telefonlarla ilgili bir düzenlemeden bahsetmiştik. Meclis gündemine taşınan yeni bir düzenleme, bir yıl boyunca hiçbir şekilde sinyal alınmayan bir telefona ait IMEI'nin, IMEI havuzundan çıkartılmasını kapsıyor. Hükümet, bu adımlarla kaçakçılığın önüne geçebileceğine inanıyor...

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/yurt-disindan-getirilen-cep-telefonlarina-iliskin-yeni-duzenleme-kasimda-devreye-giriyor/2716463
167
20
7
6
5
Emoji İle Tepki Ver
167
20
7
6
5