Gaziantepli Bir Kadın, Ürettiği Yazılımları 9 Ülkeye İhraç Ediyor

126
5
2
0
0
Gaziantep'te 13 yıl 30 metrekarelik bir ofiste iş hayatına atılan Nalan Kurt, bugün 9 ülkeye yazılım satıyor.

Kendisini girişimci, yazılımcı ve işletmeci olarak tanımlayan ve 13 yıl önce Gaziantep’te 30 metrekarelik bir ofiste çalışmalarına başlayan Nalan Kurt, bugün geliştirdiği yazılımları ABD ve İngiltere gibi ülkelerin de arasında bulunduğu 9 ülkeye ihraç ediyor.

Üniversitede bilgisayar programcılığı ve işletme eğitimi alan Nalan Kurt, girişimciliğe atılışını ise şöyle anlatıyor: “Tabi başlar başlamaz bilişim sektöründe kesinlikle çalışmamı istemeyen bir baba engeliyle karşılaştım. Uzun süren ikna çabalarından sonra kendime 30 metrekarelik bir ofis tuttum. Birkaç sandalye, bir masa ve bir diz üstü bilgisayarla hayalini kurduğum işi yapmaya başladım.

Gaziantep’te 30 metrekarelik bir ofiste iş hayatına başlayan Kurt, şu an yurt içi ve yurt dışında 65 tane bayiliklerinin olduğunu söyledi ve şunları dile getirdi:

Gaziantep'ten başladık ama şirketimizi dünya çapında faaliyet gösteren bir şirket yapma sözünü kendimize verdik. Sektörden edindiğimiz tecrübemizi de katarak, kullanıcı hatalarını en aza indirmek adına uygulamalarımızı bulut teknolojisi ile yazmaya karar verdik. Sistemlerimizde yapay zeka teknolojilerinden tutun birçok yeni interaktif çözümler kullandık. En son ocak ayında bizim için hayal olan bir projeyi gerçekleştirdik ve Kaliforniya'ya e-ticaret yazılımı sattık. Şu ana kadar aralarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin de olduğu 9 ülkeye e-ticaret ve e-ihracat yazılımı sattık.

Yazılım alanlarının erkeklere özgü görülmesinin yanlış olduğunu ifade eden Nalan Kurt, kadınların sektördeki yeriyle ilgili olarak “Artık kadınlardan yazılımcı çıkabileceği idrak edilsin istiyorum. Ben bunun zorluğunu işe yeni başladığımda çok gördüm. Başta baba engeliyle karşılaştım. Sonra çevremdekiler 'kadın başınla erkek işine girme', 'kadından yazılımcı olmaz' dedi ancak şu an geldiğim noktada pes etmemenin ve inandığın işi yapmanın meyvelerini topluyorum.” dedi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/gaziantepli-kadin-girisimciden-9-ulkeye-yazilim-ihracati/1435231
126
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
126
5
2
0
0