2020 Toyota Supra ve Ford Mustang GT Arasındaki Nefes Kesen Drag Yarışı (Video)

31
3
3
2
1
2020 Toyota Supra ve Ford Mustang GT Arasındaki Nefes Kesen Drag Yarışı (Video)
Japon otomobil üreticisi Toyota'nın pistlerin tozunu attıracak yeni aracı 2020 Toyota Supra, hem tasarım hem de performans anlamında birçok otoriteden tam not almış durumda. Peki bu başarılı otomobil, drag yarışlarının başarılı ismi Ford Mustang GT ile karşılaşırsa ne olur? Gelin bu sorunun yanıtını birlikte bulalım.

"Japon Mustang"i olarak adlandırılan Supra araçlarının en yenisi 2020 Supra, özellikle testlerdeki başarısıyla otomobil dünyasında birçok kişinin favori aracı olmuş durumda. Bundan tam 8 ay önce ilk görüntüleri ortaya çıkan aracın merakla beklenen pist performansı da bazı YouTube kanalları tarafından yapılmaya başlandı.

Otomobiller üzerinde yaptıkları eğlenceli testlerle bilinen Throttle House isimli kanal, bu sefer 2020 Toyota Supra ve Mustang GT'yi karşı karşıya getirdi. "Japon Mustang"i ve orijinal Mustang arasında yapılan yarışlarda alınan sonuç ise şaşırtıcı.

2020 Toyota Supra vs Mustang GT:

İki araç arasında yapılan yarışların sonuçlarını yukarıdaki videodan izleyerek değerlendirmenizi yapabilirsiniz ancak araçların hangi şartlar altında bu yarışa katıldığı bu noktada önemli bir detay. Yarışı gerçekleştiren Throttle House'un iki araçta da aynı lastikleri kullandıklarını ve iki aracın da otomatik vites olduğunu söylediğini belirtelim.

Videoda yer alan Toyota Supra, 335 beygir gücünde 495 Nm torka sahip bir motordan güç alıyor. Aracın boştaki ağırlığı da 1.520 kg. Mustang ise Toyota'dan avantajlı olarak 460 beygir gücünde 569 Nm torka sahip bir motorla yarışıyor. Aracın boştaki ağırlığının 1.720 kg olduğunu da ekleyelim.

İki araç arasında kâğıt üstünde Mustang GT'nin avantajlı olduğu oldukça açık. Videoyu izlerken de Mustang GT'nin bu avantajını oldukça iyi bir şekilde kullandığını ve 2020 Toyota Supra'yı alt ettiğini görebilirsiniz. İki araç hakkındaki fikirlerinizi de yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/372151/toyota-supra-mustang-drag-race/
31
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
31
3
3
2
1