2020 Yılı ve Sonrasında Hepimizi Oyun Komasına Sokacak, Onaylanmış 26 Oyun

108
9
6
5
4
Oyuncuların merakla beklediği duyuruların yapıldığı E3 konferansı hiç hız kesmeden devam ediyor. Biz de E3 konferansında hangi oyunların kesinleştiğini sizler için derledik.

Yılın en büyük oyun etkinliği E3 bu sene de oldukça sağlam bir etkinlik planıyla karşımızda. Onaylanan oyunların yanı sıra onaylanmayan ancak E3’te yer almasını beklediğimiz oyunlar da bulunuyor. Biz de sizler için bu oyunları listeledik.

Onaylanan oyunlar

Battletoads

Zor aksiyon oyunları arasındaki yerini almış olan klasik, 1991 yılından sonra tekrar oyuncuların beğenisine sunulacak. Oyun, orijinal Battletoads’un tadını vermeyi amaçlasa da geliştirilmiş grafiklere sahip ve tamamıyla yeni bir oyun deneyimi olacak.

Blair Witch

Microsoft’un birinci kişi korku oyunu Blair Witch, eski bir polis memurunun hikayesini ele alacak.

Bleeding Edge

Ninja Theory’nin yeni oyunu, Hellblade: Senua’s Sacrifice’tan çok daha farklı olacak. Xbox E3 konferansından önce ortaya çıkan görüntülerde Bleeding Edge isimli PvP üçüncü kişi aksiyon oyunu çevrimiçi olmuştu. Oyunun teknik Alpha sürümüyse 27 Haziran’da hazır olacak.

Borderlands 3

Borderlands 3 duyurulmuş olsa da Sony’nin bu seneki E3’e katılmaması sebebiyle tüm detayları Xbox konferansında ya da PC Gaming Show’da alabileceğiz gibi görünüyor.

Call of Duty: Modern Warfare

Fragmanıyla Call of Duty hayranlarını çılgına döndüren oyun, son derece gerçekçi grafikleriyle de eski heyecanı geri getirmeyi planlıyor.

Carrion

Phobia Games ve Devolver Digital, Carrion’ı ‘ters korku oyunu’ olarak tanımladı. Başka bir deyişle bu oyunda korkan değil, korkutanı oynayacağız. Oyun, 2020 yılında bizlerle olacak.

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red’in The Witcher 3 isimli oyunu bu zamana kadarki en iyi rol yapma oyunu olarak gösterilse de oyun stüdyosu, Cyberpunk 2077’yle birlikte çok daha farklı bir yola çıkmıştı. Geliştirilmiş silah bazlı dövüş sahneleriyle birinci kişi aksiyona doyacaksınız.

Darksiders Genesis

Darksiders III, bir seneden daha kısa bir süre önce çıkmış olsa da THQ Nordic’in hiç vakit kaybetmediğini belirtmekte fayda var. Diablo serisini andıran oyun, bu yılın ilerleyen zamanlarında Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, PC ve Google Stadia platformlarına çıkacak.

Deathloop

Nispeten soyut bir tanıtım olan Deathloop, adı gibi sonsuz bir süreci anlatacak gibi görünüyor. Sonsuz bir savaşın içerisinde kilitli kalmış gibi görünen savaşçılarla karşılaştığımız oyunun detayları şu an için biraz az olsa da fragmanın başarılı olduğunu söylemeden geçmeyelim.

DOOM Eternal

Efsane korku oyunu serisi DOOM’un son oyunu Eternal, gerek tek oyunculu hikaye modu gerekse çok oyunculu Battlemode moduyla oldukça ilgi çekici görünüyor.

Dying Light 2

Zombi aksiyon oyunuyla oldukça büyük bir başarı yakalayan Dying Light’ın ikinci oyununa ciddi anlamda parkur eklenmiş diyebiliriz. Zombi oyunu sevenlerin büyük zevk alacağı oyun fazlasıyla iddialı geliyor.

Elden Ring

From Software ve Game of Thrones’un yazarı George R.R. Martin’in ortak çalışması olan Elden Ring tam anlamıyla bir sanat eseri. Devasa bir dünyada yepyeni bir hikayeyi ele alacağını belli eden oyun, PC, PlayStation 4 ve Xbox platformlarına şu an için belli olmayan bir tarihte gelecek.

FIFA 2020

En başarılı spor oyunlarından biri olan FIFA, başarısı her ne kadar büyük olsa da Konami’nin Pro Evolution Soccer oyunuyla ciddi bir mücadele içerisinde bulunuyor.

Final Fantasy VII Remake

Final Fantasy serisinin yedinci oyununu günümüz grafikleriyle tekrardan hayata döndüren Square Enix, oyunun fragmanıyla herkesi etkiledi. Bir çıkış tarihini vermeyi de es geçmeyen oyun stüdyosu, oyunun çıkışı için 3 Mart 2020 tarihini gösterdi.

Gears 5

The Coalition, Gears 5’i Microsoft basın konferansında resmi olarak duyurduktan sonra bu sene oyunu tanıtacak. Geçtiğimiz sene gerçekleşen konferansta ciddi bir bilgilendirme alamadığımız için bu sene oynanış videoları gibi unsurları görmeyi bekliyoruz.

Ghost Recon Breakpoint

Mayıs ayında beklenmedik şekilde kapsamlı bir oynanış videosuyla tanıtılan Ghost Recon Breakpoint, yalnızca Wildlands’den bu yana yapılan değişiklikleri değil, aynı zamanda emir almayı bırakan askerlerin hikayesini de göstermişti. Bunca özelliğin ardından Ubisoft’un oyuna dair neler açıklayacağıysa merak konusu.

Halo Infinite

Microsoft’un basın konferansında duyurulan oyun daha çok oyunun yeni oyun motoru üzerine şekillenmişti. Oyunla ilgili bildiklerimizin arasında Master Chief’in tekrardan sahneye çıkacağı bulunuyor ancak Halo Infinite hâlâ gelişim aşamasında olduğu için değişikliklerin olmasını da bekleyebilirsiniz.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Orijinal Game Boy için yayınlanmış en iyi oyunlardan biri olan The Legend of Zelda: Link’s Awakening, küçük oyun konsollarının da Xbox ve PlayStation gibi bir oyun deneyimi sunabileceğini kanıtlamıştı. Yenilenmiş grafiklerin yanı sıra tüm Legend of Zelda hayranlarını da içine çekecek nostalji, E3 etkinliğinde açıklanacak.

Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion 3’ün Nintendo Switch’e geldiği bilgisine ulaşmıştık. Bunun yanı sıra 3DS’nin devam oyununda keşfetme, aksiyon ve bulmaca çözme ögeleri fazlasıyla bulunuyordu. Bir Switch oyunu benzer unsurları dengeyle yakalayıp bunu konsolun öne çıkan özellikleriyle verebilirse büyük bir ses getirebileceğini söyleyebiliriz.

Madden NFL 20

Amerikan futbolu oyunlarının tek lideri olan Madden NFL, 2020 yılına özel oyunuyla EA Play 2019’da oyuncularla bulunacak. Gerek grafik gerek oynanış konusunda geliştirmeye giden Electronic Arts’ın nasıl bir şeyi ortaya koyacağıysa beklentiler olumlu olsa da merak konusu.

Marvel’s Avengers

Square Enix ve Crystal Dynamics daha önceden ‘The Avengers Project’ isimli projelerini duyurmuşlardı. Şimdiyse oyunun son ismi belli oldu. Gerçekten büyük bir oyun olması beklenen Marvel’s Avengers’ta aksiyon ve macera ögelerine (beklendiği üzere) fazlasıyla yer verilecek.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

2019 yılında yeni bir Marvel Ultimate Alliance oyunu kulağa biraz hayal gibi gelse de oyunun Switch’e özel olarak geldiğini duyunca hayal gücünün sınırı olmadığını öğrenmiş olduk.

Minecraft Dungeons

Microsoft en sonunda Miencraft’ı yuvadan salıyor. Yeni bir oyun olarak gelen ve mobil artırılmış gerçeklik oyunu olan Minecraft Earth’ün Mayıs ayında gelmesinin ardından şimdi de Minecraft Dungeons isimli bir oyunla karşı karşıyayız. Minecraft grafiklerine sahip bir rol yapma oyunu olan oyunda benzer düşmanlara karşı birçok alete sahip olacağız. Oyun 2020 yılının baharında PC ve konsollardaki yerini alacak.

Phantasy Star Online 2

İşin aslına bakıldığı zaman Phantasy Star Online 2 yeni bir oyun değil, 2012 yılında çıkan oyun yalnızca Japonya’da oyuncuların beğenisine sunulmuştu. Şimdiyse oyun, Xbox ortaklığı sayesinde Kuzey Amerika’ya doğru yola çıkmış durumda ve 2020 yılında yeni evine gelmiş olacak.

Pokémon Sword and Shield

Pokemon Sword and Shield oyunu E3 2019 etkinliğinde olacak ancak oyunun ne kadarının bu tarihte tanıtılacağına dair sorular hâlâ mevcut. Şirket oyunla ilgili bir video tanıtımı yapmıştı ancak oyunun E3’te deneyime hazır olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Psychonauts 2

Microsoft’un Double Fine Studios’u bünyesine katmasının ardından Minecraft’tan hemen sonra klasik Psychonatus oyununun ikincisi duyurulmuştu. Fragmanda orijinal oyuna büyük benzerlik gösteren bir oyunu görmüş olsak da grafiklerin gelişmesi oyuna modern bir değer katmıştı. Psychonauts 2 bu senenin sonlarına doğru PC, Mac, Linux, PlayStation 4 ve Xbox platformlarındaki yerini alacak.

Star Wars Jedi: Fallen Order

EA Play 2019 geçen senelere oranla çok daha farklı bir şekilde gerçekleşiyor. Aksiyon ve macera unsurlarının bir araya geldiği, Titanfall ve Respawn Entertainment’ın ortak projesi oyun Star Wars hayranlarını oldukça mutlu edecek.

Trine 4: The Nightmare Prince

İlk iki Trine oyunu aksiyon ve bulmaca konularını çok iyi bir şekilde ele almış olsa da serinin üç boyutlu grafikleri getiren üçüncü oyunuyla birlikte Trine’ın bahtı kapandı desek yeridir. Sorunu kavrayan ve iki boyutlu grafiklere geri dönüş yapan Frozenbyte, E3’teki yerini almış durumda.

Watch Dogs Legion

Watch Dogs 2, orijinal oyunun üzerine ciddi bir ekleme yaparak çıkmıştı. Bu da Watch Dogs’un yeni oyununa karşı olan beklentileri bir hayli artırdı. E3 etkinliğinde göreceğimiz oyun için heyecanın dorukta olduğunu belirtelim.

Wolfenstein: Youngblood ve Cyberpilot

Wolfenstein II’nin sonrasını ele alacak olan Wolfenstein: Youngblood bu Temmuz ayında Wolfenstein hayranlarıyla buluşacak. Bethesda’nın E3 gösteriminde oynanışına göz atma imkanı elde ettiğimiz oyun, beklendiği üzere oldukça vahşi bir şekilde gelecek. Bunun yanı sıra VR oyunu olan Wolfenstein: Cyberpilot oyunundaysa bir hacker’ın yerine geçeceğiz. İki oyun da 26 Temmuz tarihinde çıkacak.

E3 konferansında tanıtılması onaylanan oyunları derlediğimiz yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizin en çok beklediğiniz oyun hangisi? Gelmesini sabırsızlıkla beklediğiniz oyunu yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/e3-2019-games-list/
108
9
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
108
9
6
5
4