2021'in İlk Yarısında NFT Satışlarından Elde Edilen Gelir Açıklandı: Bir Yılda 182 Kat Artış

11
3
1
1
0
Kripto paraların son birkaç yılda herkes tarafından bilinmesiyle beraber NFT'ler de dikkat çekmeye başladı. Bugüne kadar birçok örneğini sizlerle paylaştığımız NFT'lerde, 2021'in ilk yarısında ne kadar miktarda satış gerçekleştiği paylaşıldı. Verilere baktığımızda geçtiğimiz yıla göre inanılmaz derecede bir yükseliş görebiliyoruz.

Son zamanlarda yaptığımız bazı haberlerde, birtakım içerikleri “NFT Olarak Satıldı” başlıklarıyla görüyor ve ne olduğunu anlamadan geçiyor olabilirsiniz. Bu haberimizde hem en basit tanımıyla NFT’yi sizlere aktaracağız hem de NFT’nin geçen yıla göre kazanmış olduğu inanılmaz hacmi sizlerle paylaşacağız. Yine de daha kapsamlı bir bilgi elde etmek için NFT konusunda paylaştığımız yazımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Açılımı Non-Fungible Token şeklinde olan NFT için; takas edilebilir bir tablo, bir paylaşım, video ve daha nicelerini örnek olarak verebiliriz. Bir süredir gündemden düşmeyen NFT’nin hacmi konusunda oldukça önemli veriler paylaşıldı. İstatistiklere göre NFT, 2021 yılının ilk yarısında tam 2,5 milyar dolarlık (yaklaşık 21 milyar 738 milyon TL) hacme ulaştı.

Geçtiğimiz yıl sadece 13,7 milyon dolardı

NFT

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz “Everydays: The First 5000 Days” tam 69 milyon dolara (yaklaşık 600 milyon TL) satılmıştı. Buna ek olarak Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’nin attığı ve Twitter’ın ilk tweet’i olarak bilinen paylaşım da yaklaşık 3 milyon dolara (yaklaşık 26 milyon TL) kendine alıcı bulmuştu. Tüm bunların, NFT’nin geçtiğimiz yıla göre yaşadığı sıçramaya destek olduğunu söyleyebiliriz.

NFT, 2020 yılının ilk yarısında sadece 13,7 milyon dolarlık (yaklaşık 119 milyon TL) bir hacme sahipti. 2021’in ilk yarısında ise bu hacim, 13,7 milyon dolardan 2,5 milyar dolara yükselmiş bulunmakta. Bunlara ek olarak uzmanlar, NFT hacminin burada durmayacağını ve artarak ilerlemeye devam edeceğini belirtiyor.

Basitçe NFT nedir?

NFT

Sıkça gördüğümüz, blok zinciri teknolojisini kullanan NFT'leri bir sertifika gibi düşünebilirsiniz. Bu sertifikalar dijital ortamlarda gördüğümüz belirli içerikleri, birtakım şartlar sağlandığında satılabilir hale getiriyor ve bu sayede kişiler, NFT içerikler alıp satabiliyor. 

Bu istatistikleri paylaşan yerler, sadece blok zinciri üzerinden yapılan aktarımları hesaba katıyor. Yapılan satın alımların bazılarının blok zincirinin dışında gerçekleşip sonra eklendikleri düşünüldüğünde verilen bu sayıların daha da artabileceği ortada.

Kaynak : https://www.techspot.com/news/90314-nft-sales-increase-25-billion-h1-2021-less.html
11
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
1
1
0