En Çok Tercih Edilen Dizi ve Film Platformları Belli Oldu: Zirve Netflix'in Olsa da Güç Kaybı Sürüyor!

20
5
3
1
1
Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformlarının pazar payları araştırıldı. Yapılan araştırmalar, Netflix'in hala zirvede olduğunu ancak çok hızlı bir şekilde güç kaybetmeye devam ettiğini gözler önüne serdi. Disney+ ve Apple TV+ cephesinde ise güçlenme var.

Aktif olarak hizmet vermekte olan çevrimiçi akış platformlarını bir araya getirmesiyle bilinen JustWatch, kullanıcı verilerine dayandırdığı pazar araştırma sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlar, dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformları arasındaki rekabetin giderek kızıştığını gözler önüne seriyor. 

Ocak 2021 ila Eylül 2022 aralığını kapsayan araştırma, dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olarak bilinen Netflix'in tahtını koruduğunu ancak ciddi anlamda güç kaybetmeye başladığını gözler önüne seriyor. Bununla birlikte, Amazon Prime Video'da da benzer bir durum söz konusu. HBO Max, Disney+ ve Apple TV+ cephesinde ise yüzlerin güldüğünü söyleyebiliriz.

İşte popüler akış platformlarının güncel pazar payları

Çevrimiçi dizi ve film platformları

Yayınlanan grafiğe baktığımızda; Netflix'in pazar payının yüzde 27,3 ile zirvede olduğunu görüyoruz. Bu platformu yüzde 24,3'lük pazar payı ile Amazon Prime Video, yüzde 18,2'lik pazar payı ile Disney+, yüzde 7'lik pazar payı ile HBO Max ve yüzde 6,2'lik pazar payı ile de Apple TV+ takip ediyor. 

Ocak 2021'den 1 Eylül 2022'ye kadar olan sürece baktığımızda, Netflix'in pazar payında yüzde 14'lük, Amazon Prime Video'nun pazar payında ise yüzde 19'luk kayıp olduğuna şahitlik ediyoruz. Apple TV+'ın pazar payı ise yüzde 29 oranında artmış durumda. Kısa bir süre önce Türkiye'de de hizmet vermeye başlayan Disney+'ın pazar payı ise son 1,5 yıllık süreçte yüzde 20'den fazla artmış durumda.

20
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
5
3
1
1