2023 Ford Kuga Tanıtıldı: Hem Yeni Tasarım Hem Hibrit Motor Geldi!

12
5
2
0
0
Ford, 2023 model Kuga'yı resmen tanıttı. Makyajlanan otomobil, en çok da teknolojik özellikleriyle dikkat çekecek. Aracın ne zaman Türkiye'ye geleceği ise merak konusu...

ABD merkezli otomobil devi Ford, düzenlediği bir etkinlikte 2023 model Escape'i tanıttı. Hibrit motor seçeneğine de sahip olan SUV, Türkiye'ye çok büyük bir ihtimalle yine "Kuga" ismiyle gelecek. Gelin hep birlikte makyajlı Kuga'ya yakından bakalım.

2023 Kuga, kaputu da boydan boya saran şık bir far tasarımına sahip. Normal farlara ek olarak kullanılan şerit LED farlar, araca farklı bir hava katıyor. Izgara tasarımı da yenilenen otomobil, artık daha sert bir görünüme kavuşmuş durumda. 

Karşınızda 2023 model Ford Kuga!

2023 Ford Kuga

Ford Kuga'nın ön kısmında gördüğümüz şerit aydınlatma, arkada ne yazık ki yok. Son dönemlerde piyasaya sürülen SUV ve crossover modellerinin genelde bagajı kaplayan aydınlatmaları olsa da Kuga'da böyle bir şey yapılmamış. Şirket, çift egzoz çıkışı gibi tasarım detayları ile arka alanı da gösterişli hale getirmeye çalışmış gibi görünüyor.

Ford

2023 Ford Kuga'nın iç tasarımı gerçekten de fena görünmüyor. 12,3 inç büyüklüğünde tamamen dijital gösterge ekranı ile gelen SUV, 13,2 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranına sahip. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile gelen bu bilgi-eğlence ekranı, uzaktan güncellemeye imkan tanıyan SYNC 4 isimli yazılımla destekleniyor.

Ford

Ford Kuga, teknolojik anlamda da dolu dolu bir SUV. 360 derecelik kamera, arka park sensörleri, çapraz trafik sensörleri, adaptif hız sabitleme, kazadan kaçış direksiyon yardımcısı, dönüş sırasında yayalara çarpmayı önlemeye çalışan Intersection Assist 2.0 gibi teknolojilerin tümü, yenilenen Ford Kuga ile tüketicilere sunulacak.

Kuga

2023 Ford Kuga'nın ST-Line donanım paketine baktığımızda, 180 beygir güç üreten 1.5 litrelik EcoBoost motoru görüyoruz. ST-Line Select ve ST-Line Elite isimli donanım paketlerinde ise 250 beygir güç üreten 2.0 litrelik EcoBoost hibrit motor teknolojisi bulunuyor. Hibrit motorlu Kuga'lar, EPA standartlarına göre bir depo yakıtla yaklaşık 900 kilometre yol alabilecek. Bu arada; ikinci bir hibrit motor seçeneği de mevcut. Fişli yapıdaki bu hibrit motorda 2.5 litrelik benzinli bir motor bulunuyor ve elektrik motoruyla birlikte 210 beygir güç üretiyor. Bu motor seçeneği, hiç benzin kullanmadan 60 kilometre yol alabilecek.

escape

Bazı ülke pazarlarında ön sipariş kapsamına alınan 2023 model Kuga'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği bilinmiyor. Ayrıca aracın fiyatıyla ilgili de bir açıklama yapılmadı.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/618249/2023-ford-escape-debut-specs/
12
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
2
0
0