Elektrikli Sedan 'Toyota bZ3' Tanıtıldı: Corolla'nın Pabucunu Dama Attırır...

20
2
0
0
0
Toyota, bZ3 olarak isimlendirdiği tam elektrikli sedanını tanıttı. Etkileyici bir tasarıma ve kabul edilebilir teknik özelliklere sahip olan otomobil, muhtemelen 2024 yılından önce Türkiye'ye gelmeyecek.

Japon otomobil devi Toyota, düzenlediği bir etkinlikte ikinci tam elektrikli otomobili bZ3'ü tanıttı. Bir sedan olarak karşımıza çıkan bZ3, tasarımıyla da teknik özellikleriyle de tüketiciyi memnun edecek gibi görünüyor. Gelin hep birlikte Toyota'nın elektrikli sedanına yakından bakalım.

Toyota bZ3'ün dış tasarımı, bugüne kadar alıştığımız Toyota tasarımlarından oldukça farklı. Ön tamponu boydan boya kaplayan ince şerit LED farlara sahip olan otomobil, bu tasarımı daha büyük farlarla tamamlıyor. Kapalı ızgara yapısı ise bZ3'ün elektrikli olduğunun simgesi niteliğinde. Hibrit modellerinde mavi logo kullanan şirket, bu modelde ise böyle bir şey tercih etmemiş durumda.

Karşınızda Toyota bZ3

Toyota bZ3

Otomobilin arka kısmına baktığımızda ise bagaj kapağını tamamen kaplayan arka aydınlatma ile karşılaşıyoruz. Gövdeye gömülü kapı kolları ile açılabilir cam tavan da bZ3'ün tasarım detayları arasında yer alıyor. Aracın sürtünme katsayısı ise 0.218 olarak açıklandı ki bu rakam, bZ3'ün aerodinamiğinin hiç de fena olmadığını gözler önüne seriyor.

Toyota BZ3 elektrikli sedan

Toyota'nın elektrikli sedanı, iç tasarımıyla da hiç fena görünmüyor. Orta kısımda devasa bir bilgi-eğlence ekranına yer veren mühendisler, alışılmadık bir konuma yerleştirilen dijital gösterge ekranı tercih etmişler. Ayrıca orta konsolda bilgi-eğlence ekranı ile aracın diğer kontrollerinin yapılmasını sağlayan döner buton var. Ambiyans aydınlatma da aracın içindeki dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor.

Toyota

Toyota bZ3, Çin'de yapılan testlere göre 600 kilometre menzile sahip olan bir otomobil ki bu değer hiç de fena değil. Şirkete göre özel bir teknolojiye sahip olan batarya, 10 yıl sonra bile performansının yüzde 90'ını koruyor. Yine Çinli kaynaklardan edinilen bilgilere göre bZ3, 178 beygir gücü ile 238 beygir gücü üretebilen iki motor seçeneği sunacak. Aracın maksimum hızı ise 160 km/sa ile sınırlandırıldı.

Toyota elektrikli sedan

Toyota bZ3, ilerleyen süreçte önce Çin pazarında satılacak. Muhtemelen 2024 yılına geldiğimizde, bu araçların Avrupa pazarına girdiğini göreceğiz. Fiyat ise şu an için bilinmiyor...

20
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
0
0
0