3. Doz COVID-19 Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

11
5
2
2
1
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamadan sonra iki doz aşı olmuş sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar, bugünden itibaren üçüncü doz aşı için randevu oluşturabilecekler. Randevuların açılmasıyla birlikte biz de sizler için 3. doz COVID-19 aşı randevusu nasıl alınır adım adım anlattık.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran'da gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında iki doz aşı olmuş sağlık çalışanlarının ve 50 yaş üstü vatandaşların üçüncü doz açı için randevu alabileceklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı'nın açıklamasından sonra bakanlığın kriterlerini karşılayan insanlar, e-Nabız, MHRS ve Alo 182 üzerinden yeni aşı randevusu oluşturabilecekler. Üçüncü doz COVID-19 aşısı almak isteyenler, aşağıda verdiğimiz adımları takip ederek kolayca randevu oluşturabilirler.

MHRS üzerinden 3. Doz COVID-19 aşısı randevusu nasıl alınır? 

mhrs

  • Adım 1#: Buraya tıklayarak MHRS'nin internet sayfasına gidin.
  • Adım 2#: TC kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizle Merkezi Hekim Randevu Sistemine giriş yapın.
  • Adım 3#: Ana sayfada yer alan Randevu Al seçeneğine ve ardından Aşı Randevusu Al seçeneğine tıklayın.
  • Adım 4#: Karşınıza çıkan ekranda aşıyı olmak istediğiniz yeri seçin. (Aile hekimliği veya hastaneler)

MHRS yerine e-Nabız üzerinden aşı randevusu almak isterseniz, iki uygulama da aynı altyapıyı kullandığı için yukarıdaki adımların aynısını takip edebilirsiniz. Bakanlığın belirlediği kriterleri karşılamıyorsanız üçüncü doz aşı randevusu almak istediğiniz zaman karşınıza "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

SMS ve Alo 182 ile aşı randevusu nasıl alınır?

alo 182

Üçüncü doz COVID-19 aşısı almak isteyenler, randevuyu SMS ya da Alo 182 aracılığıyla oluşturabiliyorlar. SMS atmayı tercih ederseniz ASI yazıp boşluk bırakıp TC kimlik numaranızı girdikten sonra kimlik seri numaranızı tuşlayıp bilgileri 2023'e gönderebilirler. Alo 182'yi aradığınızda ise sizinle iletişime geçecek yetkililer adım adım aşı randevusu oluşturmada yardımcı oluyorlar.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/galeri-asi-randevusu-nasil-alinir-e-devlet-mhrs-e-nabiz-asi-randevusu-alma-ekrani-41843861/5
11
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
2
2
1