5G Telefon Furyasında İkinci Dalga: Lenovo, ZTE ve LG

10
2
2
0
0
Dünyada ilk 5G'li telefonu duyurma yarışı Samsung Galaxy S10 ve Motorola Moto Z3'ün eşzamanlı olarak piyasaya sürülmesiyle sona erse de diğer şirketler de 5G'li telefonlarını duyurmak için hazırlanıyor. Çinli Lenovo ve ZTE, yeni 5G'li telefonları için gün sayıyor. Güney Koreli LG ise lansman tarihini duyurduğu V50 ThinQ 5G telefonunu ise son dakika teknik kaygılarını göz önüne alarak yavaşlattığını doğruladı.

Lenovo'nun ilk 5G telefonu olacak Z6 Pro, 23 Nisan'da resmi olarak açıklanacak. Bu üç telefon arasında en çok beklenen ve en büyük etkiyi yapacak olan Z6 Pro gibi görünüyor. Lenovo, geçen Ağustos'ta dünyanın ilk 5G telefonu olacağını iddia ettiği telefonunu Webio'dan duyurmuştu ancak kısa süre sonra o gönderi silindi.

Resmi olarak Şubat ayında Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulan Z6 Pro için Lenovo, ultra yüksek bit hızındaki 'Hyper Video' içeriğini kaydedebileceğini ve oynatabileceğini belirtmişti. Telefonun yeteneklerinin bir önizlemesini sunmuştu. Daha sonra telefonun biri 48 megapiksellik ana sensör olan 4 tane kamera ile çıkacağını doğrulamıştı.

ZTE ise Axon 10 Pro modelini Şubat ayında ilk 5G'li telefonu olarak duyurmuştu. Bu telefon da Z6 Pro'da olduğu gibi 6,4 inç ekran, Snapdragon 855 işlemci, Dolby stereo desteği ve 4.000 mAh pil özelliklerine sahip olacak. 20 megapiksel ön kameraya sahip telefon 3 arka kamerayla gelecek.

LG, iptal ettiği lansmanın ardından yeni bir lansman tarihi belirlemedi. Güney Kore'nin ikinci 5G'li telefonu olacak V50'nin önümüzdeki ay ABD'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/19/lenovo-and-zte-set-5g-phone-launches-for-april-and-may-as-lg-halts-v50/
10
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
0
0