60 Saniyede İçeceklerinizi 'Döndürerek' Soğutan Cihaz: Blue Quench qooler

12
10
3
2
1
Blue Quench firmasının üretmiş olduğu yeni bir soğutucu, bilinen modellerin aksine fazlasıyla ilginç bir şekilde soğutma yapıyor. Soğutucunun içerisine konulan şişeleri döndürerek soğutan qooler isimli soğutucu, 500 RPM'lik dönme hızı sağlıyor.

Yaz mevsiminin gelmeye başladığı şu günlerde Blue Quench firması 1 Mayıs'ta piyasaya süreceği yeni içecek soğutucusunu tanıttı. qooler isimli soğutucu cihaz, içecekleriniz döndürerek soğutmayı başarıyor. 60 saniye gibi kısa bir sürede soğutma işlemi gerçekleşiyor ve şirketin iddialarına göre içecekleriniz asitlerini kaybetmiyor.

Ürünün çalışma mantığı ise şöyle. İçecek, şişelerinizi cihazın içerisine yerleştiriliyor, ürünün alt tarafı ise görülebileceği üzere boş. Bu kısımda su oluyor. Bunu kullanıcılar sağlıyor. Bu durum şöyle izah edilebilir;

Herhangi farklı bir kap içerisine su koyuluyor. İçerisine de qooler yerleştiriliyor. Cihaz, dış ortamda bulunan soğuk suyu şişelerin olduğu iç ortama alıyor ve şişeleri döndürmeye başlıyor. 1 dakikada tamamlanan işlem boyunca şişeler 500 RPM güç ile dönüyor. Dışarıdan aldığı soğuk suyu da içerisinde devirdaim yaparak sürekli yenilemiş oluyor. Bu sayede içecekler soğutulmuş oluyor. 

qooler'ın haznesi 6 teneke kola şişesini alabiliyor. Daha uzun ve geniş şişeler ise 2 adet yan yana olacak şekilde sığabiliyor. Ürünün şarj edilebilir pilleri bulunuyor. Sadece bununla yetinmeyen Blue Quench firması, otomobillerde bulunan enerji kaynaklarını ve evlerde kullanılan şebeke elektriği ile çalışabiliyor.

Ürün 1 Mayıs'ta piyasaya sürülecek ve tanıtım fiyatı 349 dolar (yaklaşık 2.000 TL) olacak. Şirket tanıtım döneminden sonra ürünün fiyatını 479 dolara (yaklaşık 2.700 TL) yükseltecek.

Kaynak : https://newatlas.com/bluequench-qooler-fast-beer-cooler/59338/
12
10
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
10
3
2
1