Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 65 Yaş ve Üzerindeki Kişilere Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

158
17
8
7
5
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için alınan tedbirler giderek sıkılaştırılıyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üzerindeki kişilerin sokağa çıkması sınırlandırıldı.

Son günlerde ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi hâline gelen koronavirüs salgını, etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Güncel verilere göre ülkemizde 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan salgın, 670 kişiye de bulaşmış durumda.

Testler yapılmaya devam edilirken birçok uzmana göre virüsün en fazla etkilediği kesim 65 yaş ve üzerindeki kişiler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı son açıklamada "Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemi̇zde bi̇r an bi̇le esnekli̇k göstermeyeli̇m” ifadeleriyle dikkat çektiği bu kesim için İçişleri Bakanlığı yeni bir önlem alındığını açıkladı.

65 yaş ve üzerindeki kişilerin dışarı çıkmaları sınırlandırıldı:

65 yaş ve üzerindeki kişilere sokağa çıkma yasağı

İçişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları; park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı" ifadelerine yer verildi. Yani 65 yaş ve üzerindeki kişiler, bu gece yarısından itibaren ikamet ettikleri adreslerden dışarıya çıkamayacaklar.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında yer alan bir diğer ifade kronik rahatsızlığı bulunan kişileri ilgilendiriyor. Yapılan açıklamaya göre bu kişiler de yaştan bağımsız olarak yasağa uymak durumundalar. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeyle detaylandırdığı yasak kapsamında şu açıklamalara yer verildi:

"Genelgeyle 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların 21 Mart saat 24.00’dan sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklandı.

İhtiyaç olması hâlinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir."

Alınan önlemlerden sonra 65 yaş ve üzerindeki kişilere koronavirüsün bulaşma riskinin azalacağı düşünülüyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Konu hakkındaki tüm gelişmeleri ve açıklamaları anbean takip ederek sizlere aktarıyor olacağız.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-65-yas-ve-ustunun-ikametlerinden-disari-cikmalari-sinirlandirildi-5693909/
158
17
8
7
5
Emoji İle Tepki Ver
158
17
8
7
5