ABD’den Huawei ve ZTE’ye Bir Ambargo Daha: İletişim Ekipmanlarının Satışı Yasaklandı

11
5
3
0
0
ABD, 2019 yılında başladığı Huawei ve ZTE ambargolarına bir yenisini daha ekliyor. Federal İletişim Komisyonunun aldığı kararla birlikte yeni Huawei ve ZTE ekipmanlarının ülkeye girişi ve satışı, güvenlik sorunları nedeniyle yasaklandı.

ABD’nin Çin teknoloji devi Huawei ve ZTE’ye karşı uyguladığı ambargolardan daha önce sizlere bahsetmiştik. Gerek yazılımsal gerek donanımsal olan bu ambargolara ABD tarafından bir yenisi daha eklendi.

Bu sefer spesifik olarak hangi ürünlere ambargo uygulanacağı söylenmese de her iki Çin şirketinin belirli bir kategorideki ürünlerinin satışı ve kullanımı ABD’de yasaklanıyor.

Huawei ve ZTE üretimi iletişim ekipmanlarının satışa çıkarılması yasaklandı

Beş üyeli Federal İletişim Komisyonu, Cuma günü yaptığı açıklamada ABD'nin kritik altyapısına güvenlik riski oluşturan belirli teknoloji ürünlerinin ithalatını veya satışını engelleyecek yeni kuralların oybirliğiyle kabul edildiğini açıkladı.

Risk oluşturan teknoloji ürünleri ise Huawei ve ZTE tarafından üretilmiş olan iletişim ve gözetim araçları. Ancak özellikle hangi ürünler olduğu kamuyla paylaşılmadı. Ek olarak, Huawei ve ZTE’nin yanı sıra yine Çin menşeili yaygın kullanılan gözetleme kamerası üreticileri Hikvision ve Dahua da bu ambargodan etkilendi.

Huawei tarafından konuya dair resmi bir açıklama yapılmazken Hikvision, yaptığı bir açıklamada kamera ekipmanlarının bir güvenlik tehlikesi oluşturmadığını ve komisyon kararının ABD’deki küçük işletmeleri, yerel yönetimleri, okulları ve bireysel güvenlik arayan insanları ucuz kamera sisteminden mahrum bıraktığını ve zora sokacağını belirtti.

Kaynak : https://www.npr.org/2022/11/26/1139258274/us-ban-tech-china-huawei-zte
11
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
0
0