İngilizce Altyazılı İzleyince Tadına Varılacak 10 Film

30
21
10
2
1
Altyazılı film izlemenin keyfi bir başkadır, peki hiç sevdiğiniz filmleri ingilizce altyazılı bir şekilde izlediniz mi? Eğer cevabınız hayır ise denemenin tam zamanı. Bu içeriğimizde sizler için ingilizce altyazılı olarak izlediğinizde gerçek tadını veren filmleri listeledik. Üstelik siz uğraşmayın diye Youtube’dan fragmanlarını da getirdik. :) Altyazı indirmeniz için gerekli siteler de içeriğimizde mevcut.

Ülkemizde dublaj ve çeviri konularında çok başarılı işler çıksa da her zaman yapılan bu çalışmalar filmin orijinal tadını ve esprilerini veremeyebiliyor. Bu nedenle altyazılı film ve altyazılı dizilerin verdiği keyifler bir başka oluyor. Bu yazımızda sizlere Türkçe dublaj ve Türkçe altyazılı orijinal tadını vermeyen sadece İngilizce altyazılı izlendiğinde tadını veren filmleri listeledik.

Altyazı ekleme konusunda bilgi sahibi değilseniz yazımızın sonunda sizler için altyazı indirdikten sonra filmlere nasıl ekleyebileceğinizi de yazımızın sonunda anlattık. Yapmanız gereken sadece altyazı dosyanızı planetdp veya turkcealtyazi adresinden indirmek. Bu altyazı sitelerinde herhangi bir güvenlik problemi bulunmamaktadır. O halde listemize geçelim.

İngilizce altyazılı izleyince anlam kazanacak film listesi:

1. Sherlock Holmes:

Sherlock Holmes

  • Yayın: 2009
  • Tür: Aksiyon, Macera
  • IMDb: 7,6
  • Oyuncular: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams

Sherlock Holmes Fragman:

Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. 

Robert Downey Jr., efsanevi dedektif Sherlock Holmes'ü daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan, Holmes'ün kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor. 

Holmes'ü alt eden ilk ve tek kadın olan ve dedektifle halen çalkantılı bir ilişki sürdüren Irene Adler rolünü Rachel McAdams üstleniyor. Mark Strong gizemli yeni düşman Blackwood rolünü oynuyor. Kelly Reilly ise Watson'ın ilgilendiği Mary rolünde yer alıyor.

2. The Prestige (Prestij):

The Prestige

  • Yayın: 2006
  • Tür: Gerilim, Dram
  • IMDb: 8,5
  • Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

The Prestige Fragman:

Prestij, birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 19.yy sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaştırlar hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. 

Bir gösteri sırasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar.

Alfred başarılı bir hile yapınca Robert, rakibinin sırrını çözmek konusunu takıntı halinde getirir ve trajik olaylar birbirini kovalar. Bu destansı hikâyede tüm zamanların en önemli mucitlerinden Nikola Tesla’nın da katkısı olacaktır.

3. Braveheart (Cesur Yürek):

Braveheart

  • Yayın: 1995
  • Tür: Biyografik, Dram
  • IMDb: 8,3
  • Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Catherine McCormack

Braveheart Fragman:

William Wallace yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya’ya döner. Onun asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. 

Bir gün İngiliz askerleri, William’ın çocukluk aşkı olan Murron’u taciz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir. 

Mel Gibson’un ünlü İskoç halk kahramanı William Wallace’ı hem canlandırdığı hem de yönettiği filmi kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü.

4. Interstellar (Yıldızlararası):

Interstellar

  • Yayın: 2014
  • Tür: Bilim Kurgu, Dram
  • IMDb: 8,6
  • Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Interstellar Fragman:

Teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken, henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. 

Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...

Bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki Solucan Delikleri teorisinden ilham alıyor.

5. Saving Private Ryan (Er Ryan'i Kurtarmak):

Saving Private Ryan

  • Yayın: 1998
  • Tür: Bilim Kurgu, Dram
  • IMDb: 8,6
  • Oyuncular: Ryan Hurst, Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns

Er Ryan'i Kurtarmak Fragman:

Dört çocuk annesi bir kadı İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir. 

Yakarışları karşılık bulur ve Başkan tarafından verilen bir emirle James Ryan’ın ne pahasına olursa olsun bu savaştan sağ çıkması sağlanacaktır. Normandiya Çıkarması’nın yapıldığı gün, sekiz kişilik bir asker birliği farklı bir göreve, Ryan’ı kurtarma görevine atanır. 

Ancak Yüzbaşı John Miller tarafından yönetilen bu birim, can pazarının yaşandığı bu zorlu ortamda hakikatli bir yaşam mücadelesine atılacak; tek bir adamı kurtarmak için sekiz kişinin hayatının tehlikeye atılmasının meşruluğunu sorgulayacaktır.

6. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği)

The Lord of the Rings

  • Yayın: 2001
  • Tür: Fantastik, Macera
  • IMDb: 8,8
  • Oyuncular: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Fragman:

Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değiştirecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüzyıllar sonra ortaya çıkar. 

Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için yüzüğü yok etmektir.

Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların elindedir.

7. It (O)

It

  • Yayın: 2017
  • Tür: Korku, Gerilim
  • IMDb: 7,4
  • Oyuncular: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard 

It Fragman:

Film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. 

Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz olacaktır...

8. Hunger Games (Açlık Oyunları):

Hunger Games

  • Yayın: 2012
  • Tür: Aksiyon, Dram, Bilim Kurgu
  • IMDb: 7,2
  • Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

Hunger Games Fragman:

Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. 

Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka gözdağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da izlenmektedir. 

24 farklı “yarışmacı” bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Katniss'in 16 yaşındaki kız kardeşi Primrose, maden yataklarıyla ünlü eyaletin 'kadın yarışmacısı' olarak seçildiğinde Katniss onun yerini almak için gönüllü olur.

Erkek katılımcı Peeta ve Katniss, kendilerinden yaş ve kuvvet açısından daha büyük, güçlü ve ömürleri boyunca bu an için eğitilmiş olan rakiplerine karşı ayakta durmaya çalışırlar...

9. Gladiator (Gladyatör):

Gladiator

  • Yayın: 2000
  • Tür: Epik, Macera
  • IMDb: 8,5
  • Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Gladiator Fragman:

İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. 

Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. 

Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak.

10. The Godfather (Baba):

The Godfather

  • Yayın: 1972
  • Tür: Polisiye, Dram
  • IMDb: 9,2
  • Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

The Godfather Fragman:

Baba, 40’lar ve 50’lerin Amerika’sında, bir İtalyan mafya ailesinin destansı öyküsünü konu alıyor. Don Corleone’nin kızı Connie’nin düğününde, ailenin en küçük oğlu ve bir savaş gazisi olan Michael babasıyla barışır. 

Bir suikast girişimi, Don’u artık işleri yönetemeyecek duruma düşürünce, ailenin başına Michael ve ağabeyi Sonny geçer. Danışmanları Tom Hagen’in de yardımlarıyla diğer ailelere savaş açan Corleone ailesi, eski moda yöntemleri de değiştirmeye başlar.

Altyazılar filme nasıl eklenir?

Konu üzerinde anlatacağımız tüm örnekler VLC Media Player üzerinden verilecektir. VLC indirmek için bu adresteki indirin butonuna tıkladıktan sonra programı kurun. Ardından video kaynağına sağ tıklayıp birlikte aç diyerek VLC Media Player’ı seçin. Filminiz VLC ile açıldıktan sonra indirdiğiniz altyazı dosyasını film penceresinin ortasına sürüklemeniz yeterli bir işlem olacaktır. Bu işlemden sonra altyazılı film otomatik olarak hazır olacaktır.

İçeriğimizde sizler için hazırlamış olduğumuz altyazılı film listesindeki filmleri, daha önce Türkçe dublaj izlemiş olabilirsiniz fakat önemli olan, filmi orijinal hali ile izleyip verdiği keyfin farklılığına bakmak. Günümüzün en popüler film ve dizi platformu Netflix için hazırladığımız en iyi filmler listesine de buradan ulaşabilirsiniz. 

Eğer atladığımız veya aklımıza gelmeyen filmler varsa yorumlarda yazabilirsiniz. Herkese iyi seyirler dileriz.

30
21
10
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
21
10
2
1