Amazon, Open AI'a Rakip Oluyor! İşte Dev 'Yapay Zeka' Anlaşmasının Detayları…

6
1
1
0
0
Amazon Web Services, yapay zekâ geliştiricisi Stable AI ile ortaklığa imza attı. Stable AI, artık Amazon'un son teknolojilerinden faydalanarak yapay zekâ teknolojilerini geliştirebilecek.

Yapay zekâ araçları artık son kullanıcılar arasında bile popülerleşti. Dileyen herkes, bu araçlarla istedikleri yaratıcı projeleri geliştirebilir oldu. Dolayısıyla teknoloji şirketlerin de bu alana yatırımları önemli ölçüde arttı.

Bugün, yapay zekâ alanındaki rekabeti artıracak yeni bir haber daha geldi. Amazon Web Services, Microsoft’un OpenAI ortaklığıyla mücadele etmek üzere Stable Diffusion’u geliştiren Stable AI ile iş birliğine imza attı.

Stable Diffusion, AWS sunucularındaki varlığını artıracak:

stable diffusion

Yapay zekâ teknolojilerini geliştirmek için halihazırda AWS bulut sunucularından yararlanan Stable AI, yeni iş birliğiyle bu kullanımını resmileştirdi. Şirket, yapay zekâ eğitimini gerçekleştirdiği sunuculardan çok daha fazla faydalanacak.

Bununla birlikte şirket, AWS’nin en gelişmiş grafik işlem birimleri ve çipleriyle çalışan SageMaker makine öğrenimi platformunu da kullanacak.Tabii iş birliği duyurusuyla açıklanmasa da bu gelişmeyle birlikte Stable AI, AWS sunucuları için daha uygun fiyatlandırmaya tabi tutulabilir.

Stable AI, ekim ayında 1 milyar dolar değerleme üzerinden toplam 101 milyon dolar fon toplamayı başarmıştı. Şirket, metinden görsel oluşturan Stable Diffusion’un yanı sıra dil, ses, video ve 3 boyutlu içerik üretimi alanlarında da yapay zekâ teknolojileri geliştiriyor.

Peki bu iş birliği neye işaret ediyor?

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere yapay zekâ araçlarının kullanım alanları ve popülerliği giderek artıyor. Amazon ve Stable AI arasındaki yeni iş birliği de daha gelişmiş yapay zekâ teknolojilerinin daha hızlı geliştirilmesinde öncü rol üstlenebilir, hem şirketlerin itibarını hem de para akışını artıracaktır.

Kaynak : https://techcrunch.com/2022/11/30/stability-ai-doubles-down-on-aws/
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0