Amerika'ya İlk Göç Kimler Tarafından ve Hangi Sebeple Yapıldı?

21
2
2
2
0
Amerika, Amerika olmadan önce ilk göç nasıl ve ne zaman yapıldı hiç düşündünüz mü? Gelin birlikte tarihte geri gidelim ve Amerika'yı yeniden keşfedelim.

Amerika bildiğiniz gibi daha Avrupa'dan göç almadan önce Kızılderililerin yaşadığı bir kıta idi. Peki bunun öncesi neydi? Geleneksel hikayeler, Amerika'nın ilk göçü Sibirya'dan aldığı yönünde. Anlatılara göre, Buzul Çağ'ın sonrasında binlerce göçmen, Kanada üzerinden Amerika'ya gitmişti. 

Ancak araştırmacılar, bu tür fikirlerin kanıtlarla ters düştüğünü düşünüyor. Yeni bir teori ise Amerikalıların kıtaya giriş yapabilmek için Alaska'nın Pasifik sınırından geçtiği yönünde. 

Yeni bir jeolojik çalışma da bunu kanıtlıyor. Kayaları ve ana karayı inceleyen Buffalo Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, Pasifik göç yolunun 17 yıl önce var olduğunu söylüyor. Buffalo Üniversitesi jeoloji araştırma ekibinden olan Jason Briner: "İnsanlar kökenlerinin nereden geldiğine ve nasıl geldiği konusunu gerçekten merak ediyor." dedi. 

Alia Lesnek'in araştırmalardan çıkarımı ise şöyle: "O dönemler bir kıyı rotası mevcuttu, Sibirya çevresinin giderek buzlanmasıyla insanlar daha Güney'e inmek istemiş olabilir." Sonuç olarak; çalışmalar ve araştırmalar gösteriyor ki insanların Amerika'ya göç etme sebebi başlıca olarak, iklim ve yaşam koşullarından kaynaklanıyordu. Bunun anlamı, Amerika'ya ilk göç edenlerin Avrupalılar olduğu yargısının yanlış çıkması demek. Sibirya, şu anda Rusya'da bulunan bir bölge. Amerikalıların atalarına baktığımızda ise başta Rusya olmak üzere Kazakistan ve Orta Asya'daki diğer ülkelerin sık olduğunu görüyoruz. Şu anda Rusya ila ABD arasında devam eden gerilim göz önüne alındığında bu bilgiler çok kafa karıştırıcı olabiliyor.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-05-ancient-boulders-clues-story-human.html
21
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
2
0