Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının Yürekleri Parçalayan Videosu: Yetkililere Sesleniyorum, Yanıyor İnsanlar

81
36
6
4
3
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının Yürekleri Parçalayan Videosu: Yetkililere Sesleniyorum, Yanıyor İnsanlar
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, orman yangınlarının şehre kadar ulaştığını belirttiği bir video yayınladı. “İnsanlar yanıyor” diyerek durumun acil ilgi gerektirdiğini vurgulayan Böcek, tüm yetkililere harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Geçen hafta başlayarak 20’den fazla şehri etkisi altına alan orman yangınları, maalesef hâlâ yıkıcı şiddetlerle devam ediyor. Önü kesilemeyen yangınların bazıları şehir merkezlerine ve köylere kadar inmiş durumda. Birçok insan evini yangınlar nedeniyle kaybetti. Yangınların devam ettiği şehirlerden birinin büyükşehir belediye başkanı, yakın zamanda kısa bir videoyla yetkililere çağrıda bulundu. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kısa bir videoyla devam eden yangınlar konusunda yetkililere seslendi. Yangının iyice büyüyüp şehre indiğinde bahseden Böcek, “bütün yetkililere sesleniyorum, yanıyor insanlar” ifadelerini kullanarak durumun ciddiyetini aktardı.

Muhittin Böcek: “Yanıyor insanlar”

Tüm yurdu saran orman yangınlarının başladığı ilk şehirlerden biri Antalya olmuştu. Manavgat ilçesinde başlayan büyük yangından sonra başka ilçelerde de benzer manzaralar meydana geldi. Takipçilerine Gündoğmuş ilçesinden seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yakın zamanda Twitter’da paylaştığı videoyla yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

Yangınlar, şehirlere kadar inip insanların evlerini elinden alacak kadar büyüdü. Manavgat ilçesinde bir çiftin yangından dolayı evlerinde ölü bulunmasıyla birlikte orman yangınlarından kaynaklanan can kaybı, malesef 8’e yükseldi. Videoda yangının şehirlere ulaştığından bahseden Muhittin Böcek’in ifadelerinin tamamı şu şekilde oldu: “Efendim Gündoğmuş’tayız. Şu anda arka tarafta gördüğünüz gibi yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum, yanıyor insanlar!”

Muhittin Böcek’in açıklamalarından sonra videoyu yorumlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Belediye başkanımız Muhittin Böcek’in ‘insanlar burada yanıyor’ şeklinde açıklamasını doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

81
36
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
81
36
6
4
3