Apple, Fortnite Krizi Hâlâ Sürerken Rakibi PUBG Hakkında App Store'da Bir İçerik Yayınladı

77
27
8
6
6
Fortnite'ı App Store'dan kaldıran Apple, bugün PUBG hakkında zamanlaması oldukça manidar bir editöryal içerik yayınladı. İçerikte PUBG'nin 8 Eylül günü yepyeni bir çağa geçiş yapacağı vurgulandı.

Bildiğiniz üzere Apple, Fortnite'a oyun içi ödeme yöntemi olarak kendi yöntemini ekleyen Epic Games'i Fortnite'ı App Store'dan kaldırarak cezalandırmıştı. Google'ın da oyunu Play Store'dan kaldırmasının ardından olaylar iyice kızışmış, mobil dünyada Google ve Apple'a tekelcilik suçlamaları yönlendirilmişti.

Tabii Fortnite Play Store'dan kaldırılmış olsa da Android, üçüncü parti uygulamaların kurulmasına izin verdiği için Android oyuncuları oyunu Epic Games'in kendi sitesinden rahatlıkla indirip kurabiliyorlardı. Fakat Apple kullanıcıları, oyunu artık hiçbir şekilde indiremez hale gelmişti.

App Store'da PUBG için bir yazı yayınlandı:

pubg app store fortnite

Tabii bu durum Fortnite'ın en büyük rakibi olan PUBG'nin de App Store'da bir anda parlamasına neden olmuştu. Battle royale seven Apple oyuncularının PUBG'ye yönelmiş olması Apple için henüz yetersiz olsa gerek; bugün App Store'da manidar bir editöryal içerik yayınlandı.

Apple'ın bugün yayınladığı editöryal içerik, geçtiğimiz gün Fortnite'ın Bölüm 2 Sezon 4'e geçiş yapmasının ardından yayınlanınca pek çok kişinin dikkatini çekti. Yayınlanan içerikte PUBG Mobile'ın 1.0 güncellemesi ile birlikte yepyeni bir çağa geçiş yapacağı ve oyunda pek çok geliştirmenin yaşanacağı bilgisi verildi.

pubg app store

Tabii Apple tarafından yayınlanan bu editöryal içerik zamanlama açısından tamamen tesadüfi bir içerik de olabilirdi. 8 Eylül'de yeni bir çağa geçiş yapacak olan PUBG Mobile, güncellemeyle birlikte yenilenmiş Erangel haritasına, geliştirilmiş grafiklere ve daha birçok yeni içeriğe sahip olacak.

Epic Games ve Apple arasında yaşanan bu savaşın nedenini kesin olarak biliyoruz. Ancak her iki taraftan birisine hak veriyor olsanız bile yaşanan bu gerginliğin sonucunun oyuncuları etkilediği su götürmez bir gerçek. Zira Apple oyuncuları artık Fortnite'ı kendi cihazlarında oynayamıyorlar.

Kaynak : https://www.imore.com/app-store-trolls-epic-pubg-mobile-editorial-content-amid-fortnite-ban
77
27
8
6
6
Emoji İle Tepki Ver
77
27
8
6
6